Ege'de 'sahil güvenlik botu' iddiası yalanlandı

Ege Denizi'nde Yunan karasularında Türk Sahil Güvenliği'ne ait iki botun kaçırıldığı iddiaları yalanlandı

Google Haberlere Abone ol
Ege'de 'sahil güvenlik botu' iddiası yalanlandı
Ege Denizi'nde Yunan karasularında Türk Sahil Güvenliği'ne ait iki bota operasyon düzenlendiği iddia edildi. Ancak yapılan haberlerin asılsız olduğu öğrenildi.

İddialara göre Yunan kaynaklar tarafından "Türk karasularından Yunan karasularına doğru içinde ne olduğunu bilmediğimiz 2 bot hareket ediyor" bilgisi paylaşıldı.  Tespit için Türk uçakları botları incelemek üzere gönderildi.

Reuters'ın askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre F16'ların Yunan karasularında kayıp Türk Sahil Güvenlik botu bulunduğu iddialarını kontrol etmek amacıyla havalandığını açıkladı.
Yunanistan karasularında Türk botu bulunduğu iddiası üzerine Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların kontrol için bölgeye gönderildiği belirtildi.

Reuters'a bilgi veren bölgedeki askeri kaynaklar, deniz kuvvetlerinden bir unsurun da kontrol için bölgeye yönlendirildiğini belirtti.

Akşam satlerinde 2 Türk askeri botunun Yunanistan karasularına girmek için Yunan Savunma Bakanlığı'ndan izin istediği iddia edilmiş ancak bu iddia doğrulanamamıştı.

Yorumlar