Ege Bölgesi'nin ilk çocuk trafik eğitim pisti Manisa'da açıldı

Manisa Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi mevkisinde yapılan çocuk trafik eğitim pisti törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ege Bölgesi'nin ilk çocuk trafik eğitim pisti Manisa'da açıldı

Manisa Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi mevkisinde yapılan çocuk trafik eğitim pisti törenle açıldı. Törende konuşan Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, parkın 6 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu, 98 metrekare kapalı eğitim alanı bulunduğunu söyledi. Deniz, “Parkımızda 6 adet akülü araç ve 6 adet bisiklet bulunuyor. Ayrıca 225 trafik levhamız, bir üst geçit, iki tünel, bir sinyalize kavşak ve bir hemzemin geçidimiz bulunmaktadır. Aynı anda 40 çocuğumuza nazari ve tatbiki eğitim verilebilecektir.” dedi.

Belediyeyle İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle parkın hayata geçirildiğini belirten Müdür Deniz, ilgili kurumların görevleri hakkında davetlilere bilgi verdi: “Parkı her zaman kullanılır durumda tutmak ve bakımını yapmak belediyenin görevi. Parktaki eğitimleri vermek üzere konusunda tecrübeli yeteri kadar trafik polisi görevlendirmek Emniyet Müdürlüğü’nün görevi. Okul öncesi çocukların ve ilk ve orta öğretim öğrencilerinin yararlanacağı şekilde planlama yaparak tüm okullara duyurulmasını sağlamak da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevi.”

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise şunları kaydetti: “Bu eserimizde bütün ekipmanlarımız hazırdı ancak prosedürleri bugün itibariyle bitirdik. Çocuklarımıza trafik eğitimini daha bilinçli bir şekilde öğretebilmek amacıyla, ‘Ağaç yaşken eğilir’ ilkesiyle bu projemizi hayata geçirdik. Ege Bölgesi’nde bir ilk ve Türkiye’de yapılan beşeğitim parkından biri olma özelliğini taşıyor.” CİHAN

Yorumlar