EGAFED: Kutuplaşmaları kaldıracak siyasi söyleme destek verilmeli

Ege Akdeniz Bölgesi İş Adamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Ahmet Volkan Turgut, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kutuplaşmaları ortadan kaldıracak bir siyasi tutumun ve söylemin oluşturulmasına tüm siyasi tarafların destek...

Google Haberlere Abone ol
EGAFED: Kutuplaşmaları kaldıracak siyasi söyleme destek verilmeli

Ege Akdeniz Bölgesi İş Adamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Ahmet Volkan Turgut, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kutuplaşmaları ortadan kaldıracak bir siyasi tutumun ve söylemin oluşturulmasına tüm siyasi tarafların destek vermesi gerektiğini söyledi.

EGAFED 95. Yönetim Kurulu Toplantısı Kütahya’da yapıldı. Toplantıda konuşan EGAFED Başkanı Ahmet Volkan Turgut, federasyon olarak genç iş adamlarının gücü ve dinamizmini yansıtmaya çalıştıklarını belirterek; “Herkesin bildiği bir gerçek var ki kalkınmanın, gelişmenin, ilerlemenin ve hatta toplumsal barışın temelinde ekonomi vardır. Bu noktada girişimciye yapılacak her türlü fedakarlık topluma geri dönecektir. Bu sorumlulukta olan KUGİAD’ın 20 yıldır genç girişimcileri biraraya getirmesine önemli katkılar sağladığı gibi önemli sayıda istihdam ve katma değer sağlamıştır” dedi.

TÜRKİYE ZARAR GÖRÜYOR

Türkiye gündeminin sürekli değiştiğini işaret eden Turgut, planlı adımlar atılması gerektiğinin altını çizerek; “Türkiye sürekli değişen gündem, yerel seçimler sonrasındaki arık bölgemizin ve ülkemizin planlı adımlar atması gerekiyor. Özellikle seçim sürecinde yaşanan tatsızlıklara bir son verilmelidir. Son dönemlerde kaygı verici düzeye yükselmiş olan kutuplaşmaları ortadan kaldıracak bir siyasi tutumun ve söylemin oluşmasına siyasetin tüm taraflarının katkı vermesini umud ediyoruz” şeklindeki konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Genç iş adamları olarak huzur ve ekonomik istikrardan yana olduğumuzu defalarca dile getirdik. Birlikte barış içerisinde yaşadığımız gerçeği ile seçim süresinde yaşananların arkamızda bırakmalıyız. Bundan sonraki süreçte önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Yerel seçimlerin ardından bu seçimlerde de benzer gergin ortamların olmamasını bekliyoruz. Türkiye bundan zarar görüyor. Bu noktada türkiye’nin ekonomiye, büyümeye, anayasa değişikliğine odaklanması gerekiyor. Seçim döneminde mali artışlar bazı beklenti süreçlerinin yavaşlamasına neden oldu. Yatırımlar ertelendi. Bu beklemeye geçen yatırımların bir an önce başlaması gerektirğini düşünüyoruz."

TÜRKİYE’NİN PETROLÜ GENÇLERDİR

Turgut, Türkiye’nin daha güçlü hale gelebilmesi için genç yatırımcılara ihtiyacı olduğunu belirterek; “Türkiye’nin daha güçlü hale gelmesi için yeni girişimcilere ihtayaç olduğu hepimizin bildiği bir konudur. Bölgemizin kaynaklarını daha iyi noktaya taşımak için bu toplantılarda bir araya geliyoruz. Bölgemizi kısa zamanda daha iyi seviyeye gelmesinde büyük bir payı olacaktır” dedi.

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ

EGAFED 95. Yöneyim Kurulu toplantısında ev sahipliği yapan Kütahya Genç İş Adamları Derneği (KUGİAD) Başkanı Mithat Delen, 1993 yılında kurulan derneğin sivil toplum örgütleri arasına en iyi şekilde temsil edildiğinin altını çizerek; “Kuruluşun ve kurtuluşun şehri, dünyanın ilk borsasının bulunduğu, ülkemizin güzide illerinden olan Kütahya’da görmekten mutluluk duyuyorum. 1993 yılında kurulan ülkemize ve şehrimize değer kattığına inandığımız Kütahya Genç İş Adamları ve Yöneticileri Derneği 20. Yılındadır. Bu anlamda gelişerek gençlerimizi STK’lar arasında en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösteriyoruz. İlimiz iş dünyasına yeni girişimciler kazandırdık. İş dünyasına yönelik eğitim faliyetleri ile sosyal sorumluluk alanında üzerimize düşen görevi sürdürmeye devam edeceğiz. KUGİAD her patformda aktif ve girişimciliği ile takdir toplayan bir dernektir” ifadelerini kullandı.

YILDA BİR FATURA BEDAVA

Toplantının ardından EGAFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Volkan Turgut İle İpragaz Bursa Bölge Müdürlüğü Satış Sorumlusu Çağlayan Çağlar EGAFED arasında elektirik tüketiminde yüzde 9 iskonta sağlayan protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan İpragaz Bursa Bölgesi Satış Sorumlusu Çağlayan Çağlar, ticaret ve meskenler üzerinde Elektrik Dağıtım A.Ş’leri tarafından uygulanan iskontonun yansımasını firma olarak belirledikleri yüzde 9 iskonto ile kullanıcılara sunacaklarına değinerek, “Bildiğiniz gibi elektrik işi özelleştirilmeye başlandıktan sonra her bölgede ünvanı değişen dağıtıcılar bünyesindeydi. Bizler bu sektörde yeni olduğumuz için artık rekabetin önü açıldı. Havuzdaki müşterilere bir avantaj sunmamız lazım. Bizim gibi firmaların kısıtlı imkanlarla da olsa hizmet vermesinin önü açıldı. Sizler vasıtasıyla EDAŞ’ın belirlemiş olduğu perakende fiyatlar üzerinden yüzde 9 gibi bir iskonto uygulayacağız. Kullanıcı bazında bunun sloganı çok basit. Yılda bir faturanız bedava. Ticari ve mesken kullanıcıları için bu büyük avantaj. İpragaz olarak yılda bir faturanız bedava sloganı ile bu faaliyeti yürüttüğümüzü bilmenizi isteriz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar