Eflani hindileri görücüye çıktı

Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli hindilerinin yetiştirildiği, Karabük’ün Eflani ilçesinde hindiler canlı ve kesilmiş olarak pazarda satışa sunulmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Eflani hindileri görücüye çıktı

Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli hindilerinin yetiştirildiği, Karabük’ün Eflani ilçesinde hindiler canlı ve kesilmiş olarak pazarda satışa sunulmaya başladı. Satışa sunulan hindilerin tamamen köylerde doğal ortamda, suni hiçbir yem verilmeden organik olarak yetiştirildiği ve lezzetinin de buradan geldiği belirtiliyor. Eflani ilçesinde 8000 adet hindi olduğu tahmin ediliyor.

Doğal ortamda yetişen hindilerin dişi olanları yaklaşık 4 kg ile 8 kg geliyor. Hindiler İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli kontrol altında tutuluyor. Erkek hindinin (duga) ağırlığı 5 kg ile 12 kg arasında değişiyor. Dişi olanları 100 ile 150, erkek olanları 80 ile 150 liradan alıcı buluyor. Kilo ile almak isteyenler ise kilogramına 15 ile 25 lira vermek zorunda. Dişi hindiler yağlı olmasından dolayı tercih ediliyor.

MEŞHUR HİNDİ YEMEĞİ TARİFİ

Karabük ve Kastamonu yörelerinde hindi yağı ve suyundan 'bandurma' adı verilen çok lezzetli bir yemek yapılır. Bandurmanın malzemeleri; yufka (serme) ve hindi suyudur. Pişirilen yufkalar katlanır. 3 -4 parçaya kesilir. Hindi (ibi) suyuna batırılan parçalar içi yağlanmış hafif ateşteki tepsiye dizilir. Tepsi içine değişik şekillerde diziler yapılır. Her katın arası ayrıca eritilmiş tereyağla yağlanır. Tepsiye dizilen yufkalar daire biçiminde ortası yüksek ve delik kalacak şekilde dizilen yufkaların ortasındaki boşluğa yağlı hindi suyu dökülür ve üzerine de pişirilen hindi konularak sıcak olarak servis yapılır. CİHAN

Yorumlar