Efkan Ala'dan ilk açıklamalar

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bakanlıktaki devir teslim töreninde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Efkan Ala'dan ilk açıklamalar
İçişleri Bakanlığı'ndan dün istifa eden Efkan Ala, bugün bakanlıkta düzenlenen törende görevini Süleyman Soylu'ya devretti. Ala, devir teslim töreni sırasında açıklamalarda bulundu. Ala, açıklamalarında başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a teşekkür etti.

Efkan Ala'nın konuşmasından satırbaşları: Sayın bakanlarım, saygıdeğer milletvekillerimiz, Türkiye'nin Bursasından Erzurumundan, Baybur'tan Ankara'ya teşrif eden değerli kardeşlerim hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bugünü bize bahşeden Yüce Allah'a şükürler olsun. Benim ilk önce, bu görevi bana tevdi eden sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu görevi yerine getirirken, bana her zaman mesaileriyle destek olan, mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız var, gazi olan arkadaşlarımız var. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu görevi yerine getirirken her zaman yanımda hissettiğim TBMM'ye teşekkür ediyorum. Darbe girişimlerinin bulunduğu ülkelerde meclis desteğinin bulunması çok önemlidir. Yine, bu süreçte görev yaptığım dönemde, Türkiye'nin her yerinde heyecanlarıyla bizlere eşlik eden parti teşkilatlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Bunların tamamının içinden çıktığı aziz milletimize, her karşılaştığımızda bize yol gösteren, sıkıntıya düştüğümüzde bir kelimeyle içimizi ferahlatan, bu ülkenin en önemli kaynağı olan aziz milletimize müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum. Sayın bakanım yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. 

SORU ALMADI

Bakan Ala, devir teslim töreninden sonra istifasıyla ilgili soru sormak isteyen gazetecilere olumsuz cevap vererek bakanlıktan ayrılmayı tercih etti. 

BAKAN SOYLU'NUN AÇIKLAMASI 

Bakan Ala'dan sonra söz alan yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk mesajında FETÖ'nün üzerine tavizsiz bir şekilde gidileceğini söyledi. Soylu'nun konuşmasından satırbaşları ise şöyle: 

Hukukun üstünlüğünden hiçbir dakika ayrılmayan bir Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Ortak vatan, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve ifade etmek istiyorum ki vatanın bölünmez bütünlüğü ve bu anlayış 21. yüzyıl hikayesinin özetidir. Her noktada alın terini akıtandan, sabah besmele için kapısını açan esnafa kadar herkesin hukuku, herkesin yarına ait iddiası var. Bu iddia birliktir, beraberliktir. Bu iddia yükselen Türkiye'dir. Biz bu vatanın nöbetçileriyiz. Önemli olan bize bu görevi tevdi eden, bu emaneti veren aziz milletimize mahcup olmamaktır. Aziz ve asil milletimizin feraseti bu sınavı hem geçmişimizin onuruna yakışacak şekilde devam etmesini sağlamak hem de geleceğimize emin bir toprak parçası bırakmak üzere devam edecek. Kıymetli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Bey'in ortaya koyduğu çizgi şefkat ve merhametle buluşmak isteyen bütün dünyaya koyduğu bir çizgidir. Bu sınavın içinde terör örgütleriyle mücadele var. Bir taraftan PKK, bir taraftan DEAŞ mücadelesi Türkiye'nin gelişmişlik ve Türkiye'nin büyüme, demokrasi haritasının en önemli mücadelesi olarak tarihimizde yerini alacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. 

FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalıncaya kadar, Türkiye bu beladan bu musibetten, bu alçaklıktan kurtulacaktır. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kararı, Hükümetimizin politikası ve milletimizin emridir. Bu vesileyle büyük bir birikimi, büyük bir sorumluluğu, görev yaptığı dönem içinde hukuk, demokrasi çizgisini bir an için bırakmayan kıymetli dostumuz, mesai arkadaşımız, bu yükü beraber yüklendiğimiz Anadolu'nun güzel evladı Efkan Bey'den bu bayrağı teslim almak bizim için de büyük bir sorumluluktır.
 

Yorumlar