Efes ve Bergama’ya kardeş geliyor

Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu’nu gün yüzüne çıkarabilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarda antik tiyatronun sahne duvarları ile girişi ortaya...

Google Haberlere Abone ol
Efes ve Bergama’ya kardeş geliyor

Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu’nu gün yüzüne çıkarabilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarda antik tiyatronun sahne duvarları ile girişi ortaya çıktı. Çalışmalar tamamlandığında İzmir, Efes ve Bergama’nın ardından yeni bir antik antik tiyatroya daha sahip olacak.

Yıkım çalışmalarının halen devam ettiği bölgenin çevresi tel örgülerle çevrildi. Yıkımların tamamlanmasının ardından bölgede arkeologlar çalışmaya başlayacak. Arkeoloji kazıların tamamlanmasıyla ortaya çıkacak Antik Roma Tiyatrosu’nun, şehir içindeki turizm hareketliliğine ivme kazandırması bekleniyor.

11.4 MİLYON TL'LİK KAMULAŞTIRMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan Antik Roma Tiyatrosu’nun ortaya çıkarılması için 12 bin 974 metrekarelik alan üzerinde kamulaştırma kararı almıştı. Bugüne kadar 11 bin 115 metrekarelik alanda 11 milyon 364 bin TL lira bedel ile 137 yapının tapusunu alan belediye, 175 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Geri kalan 20 parseldeki 15 yapıya ilişkin dava süreçlerinin ise devam ettiği bildirildi.

CİHAN

Yorumlar