Efes-2014 tatbikatına özel sahra hastanesi kuruldu

Efes-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'na özel olarak Türkiye’de ilk defa 2010 yılında Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan Sahra Hastanesi kuruldu. Gece tatbikatını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral...

Google Haberlere Abone ol
Efes-2014 tatbikatına özel sahra hastanesi kuruldu

Efes-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'na özel olarak Türkiye’de ilk defa 2010 yılında Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan Sahra Hastanesi kuruldu. Gece tatbikatını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de izleyecek.

Ege Ordusu Komutanlığı koordinatörlüğünde, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait birlik ve unsurların katıldığı Efes-2014 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Doğanbey bölgesinde devam ediyor. Konak Ordu Evi'nde düzenlenen basın toplantısında tatbikat programına ilişkin bilgi veren Topçu Albay Sebahattin Türker, tatbikata yaklaşık 8 bin 500 personelin katıldığını söyledi.Tatbikatın 5 Mayıs'ta başladığını hatırlatan Türker, Seferihisar ilçesin Doğanbey bölgesinde devam eden programın bu akşam ve yarın gerçekleştirilecek bölümlerini Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ün de izleyeceğini kaydetti.

TSK envanterine 2010 yılında giren seyyar sahra hastanesi ilk kez bu tatbikatta araziye 44 saatte kuruldu. Şimdiye dek, 478 personelin tedavi edildiği hastane, tatbikata özel olarak ilk defa arazi üzerine kurularak, sağlık hizmeti desteği sağladı. Görev alan tüm personelin uzman sağlık çalışanı olduğu hastanede, tıbbi üniteler, personel ve hastalar için üniteler, hasta sınıflandırma ve ayırma bölümleri bulunurken, dört kişi aynı anda ameliyat olabiliyor. 30 kişilik hasta kapasiteli bulunan hastanede sosyal yaşam alanlarının yanı sıra 28 çadır ve 23 konteyner yer alıyor. Kimyasal, biyolojik ve nükleer silahların etkisine maruz kalanlar hem tedavi ediliyor hem de temizlenmeleri sağlanıyor.

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da tatbikatı izlemek üzere Doğanbey'e geldi. CİHAN

Yorumlar