Efeler Kent Konseyi Başkanı Erdemir oldu

Efeler Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda iki liste halinde seçime gidildi. Veli Tiryaki ve Tuncay Erdemir’in yarıştığı seçimi ilk turda üçte ikilik çoğunluğun oyunu alan Tuncay Erdemir kazandı. Aydın Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda...

Google Haberlere Abone ol
Efeler Kent Konseyi Başkanı Erdemir oldu

Efeler Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda iki liste halinde seçime gidildi. Veli Tiryaki ve Tuncay Erdemir’in yarıştığı seçimi ilk turda üçte ikilik çoğunluğun oyunu alan Tuncay Erdemir kazandı.

Aydın Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda yapılan Efeler Kent Konseyi Genel Kurul’unda divan başkanlığını Fettah Açan’ın yaptı. Açılışta konuşan Efeler Kent Konseyi Kurucu Başkanı ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, demokrasi ve sivil toplum vurgusu yaptı. Özakcan, "Demokratik devlet demek, vatandaşın üzerine, tazyikli suyla, TOMA ile jopla, biber gazıyla giden değil, demokratik devlet demek, vatandaşının üzerine şefkatle giden koruyucu denetleyici düzenleyici devlet demektir. Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Aydın’da Efeler Belediyesi’nde demokrasi adına da örnek olacak ülkemizde demokrasinin gelişmesine katkı sağlayacağız. Yerel de ve genelde demokrasiyi geliştirdiğimiz ve yerleştirdiğimiz ölçüde Aydın’ımızı da ve ülkemizi de barış içerisinde huzurlu mutlu ve geleceğe güvenle bakan bir toplum oluşturabiliriz. Kolektif çalışmaların gerçekleştirildiği örnek bir Aydın kentinin oluşmasını diliyorum. Aydın her yönüyle güzel. Bu şehre hep birlikte sahip çıkacağız. Hepimize görev düşüyor. Bu sadece, yönetimin, başkanın, belediye meclisinin görevi değildir. Burada temsil edilen tüm resmi kurumlar sivil toplum kuruluşları kent konseyinin de görevi." diye konuştu.

Hedeflerinin Aydın’ın geleceğini planlamak olduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Aydın’ı geleceğe taşımak. Aydın’da yaşam kalitesini yükseltmek Aydın’ı daha yaşanılabilir, çağdaş bir kent haline getirmek, kentlilik bilincini geliştirmek olmalıdır. Efeler Kent Konseyi’nde yaşadığımız kentte, ortak akılla ve demokratik araçlarla çözüm aramayı karar alma mekanizmalarına katılımı demokrasinin olmazsa olmazı kabul ederek bir araya geldik. Aydın’ın sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerine birlikte sahip çıkacağız ve birlikte geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

"İNSANA HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Efeler Kent Konseyi Başkanlığı’na genel kurula katılan 144 delegeden 97 delegenin oyunu alarak ilk turda seçilen Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, insana hizmet için çalışacaklarını söyledi. Genel Kurulda bir konuşma yapan Efeler Kent Konseyi Başkanı Erdemir, “İnsan olmanın, insanlara hizmet etmenin peşinde koşalım. Çünkü, eğer insan birine hizmet edebiliyorsa bu çok yüce bir duygudur. Yüreklerimizdeki seviyi paylaşalım. Konsey Aydın için hayırlı olur. Birlikte hareket edeceğiz. Yürütme kurulu ile birlikte Aydın için güzelliklerin farkına vararak kent konseyinde çalışalım.” şeklinde konuştu.

Ara ara gergin geçen Efeler Kent Konseyi seçiminin sonunda söz alan MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse "Sivil toplumdaki örgütlenemeye saygı duyuyorum ama, demokrasinin gereğini yapmıyoruz. Efeler Kent Konseyi’nde demokrasiye uyulmadı. Aydın’a yakışan bir Efeler Kent Konseyi olmadı. Üzgünüm." dedi.

Efeler Kent Konseyi başkanlığı için 144 oyun kullanıldığı seçimde Veli Tiryaki 47 Tuncay Erdemir ise 97 oy aldı. Efeler Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üyeli ise Barış Poyrazoğlu, Mehmet Özçakır, Mutlu Bilgin, İbrahim Pehlivan, Altan Güney, Kenan Turan, Şaban Özdemir, Fatma Tato, Adnan Bilek, Eyüp Curun, Meral Tarhan ve Ümit Kutbay’dan oluştu. CİHAN

Yorumlar