Efe Boz davasında karar

Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencisi Efe Boz’un 2010 yılında okul tuvaletindeki lavabonun parçalanması sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili dava sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Efe Boz davasında karar

Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencisi Efe Boz’un 2010 yılında okul tuvaletindeki lavabonun parçalanması sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili dava sonuçlandı. Davada müteahhit elemanlarına 2 şer yıl hapis cezası, okul müdürüne 3 yıl 4 ay, Efe Boz’un öğretmenine de 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Yaklaşık 3 buçuk yıl önce Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden Efe Boz'un davası sonuçlandı. Anadolu Adliyesi 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında müteahhit elemanlarına 2 şer yıl hapis cezası, okul müdürüne 3 yıl 4 ay, Efe Boz’un öğretmenine de 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Boz ailesinin avukatı kararın kendilerini tatmin etmediğini ancak çıkan mahkumiyetlerin yanı sıra haklarında daha önce dava açılmayan kişilere de dava açılmasının önünün açıldığını söyledi.

Anne Nurdan Boz da mahkemeden çıkan kararın en iyi yönünün ise İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Maltepe Kaymakamlığı’na da işleri sadece okul yönetimine bıraktıkları için haklarında soruşturma açılabilmesinin önünün açılmış olması olduğunu söyledi. (Sürecek)
CİHAN

Yorumlar