Edremit'te Uygulamalı İmam Hatip Camii'nin temeli atıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 800 kişi kapasiteli Uygulamalı İmam Hatip Lisesi Camii'nin temeli atıldı. 450 metrekarelik projenin 2 yılda tamamlanması bekleniyor.Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit...

Google Haberlere Abone ol
Edremit'te Uygulamalı İmam Hatip Camii'nin temeli atıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 800 kişi kapasiteli Uygulamalı İmam Hatip Lisesi Camii'nin temeli atıldı. 450 metrekarelik projenin 2 yılda tamamlanması bekleniyor.

Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Müftüsü Kemal Karadeniz, ilçedeki diğer daire amirleri, bazı dernek ve oda başkanları, okul müdürleri, eğitimciler ve öğrencilerin de katıldığı açılış töreninde hayır duaları okundu.

Edremit İmam Hatip Lisesi Müdürü Musa Şengül, yaptığı konuşmada, "Valilik protokolü ile Edremit Körfezi Dini Eğitim ve Öğretim Gören Öğrencilere Yardım Derneği'nin (İmam Hatip Lisesi Derneği) sorumluluğundaki bu yeni cami yaklaşık 800 kişi kapasitelidir. 450 metrekare zemin üzerindedir. Yapımı, Allah nasip ederse 2 yıl içinde tamamlanacaktır. Caminin projesi özel ve Edremit'te eşsiz olacaktır. İmim Hatip lisemiz, bilindiği üzere yeni yerinde Şubat ayından beri hizmet göstermektedir. Bu yeni cami ile okulumuzun ihtiyacı olan uygulama cami ihtiyacı da giderilmiş olacaktır. Okulumuzda 450 öğrenci, 35 eğitimci ve 24 derslik bulunuyor. Öğrenci yurdumuz tamamlandı ve 300 öğrenci kapasitesiyle hizmete girecektir. Kız-erkek öğrencilere hizmet verecek olan yurdumuz, devlet parasız yatılı yurt olarak tamamlandı. Yeni yapılan camimizin hayırlar getirmesini temenni ediyoruz." dedi.

Edremit İmam Hatip Lisesi bahçesinde, uygulama hizmeti de verecek olan yeni caminin temel atma töreni dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Törene katılan Başkan Saka, “Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Destek olanlardan Allah razı olsun.” şeklinde konuştu. Başkan Saka, “Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Destek olanlardan Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Cami temeli atıldıktan sonra davetlilere lokma hayrı yapıldı ve cami yapımı için ilk hayır paraları toplandı. Caminin belirtilen süre içinde tamamlanabilmesi için hayırsever vatandaşların yardımları bekleniyor. CİHAN

Yorumlar