Edremit'te İP'liler eylem yaptı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir grup İP'li, uzun tutukluluk sürelerini protesto için eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Edremit'te İP'liler eylem yaptı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir grup İP'li, uzun tutukluluk sürelerini protesto için eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililer, "Doğu Perinçek ve Ergenekon'un yurtsever tutukluları derhal serbest bırakılmalı." diye slogan attı.

İP Edremit İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, yvaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: "İktidarın en yetkili ağızlarından milli ordumuza kumpas kurulduğu, aydın ve yurtseverlerimizin tertipler sunucunda tutsak edildiği söylenmeye başlamıştır. Halkımızın alınteri çalınmış, kamu kaynaklarımız hortumlanmış, milli varlıklarımız uluslararası mafya tekellerine peşkeş çekilmiş, milli ekonomimiz yıkılmış, ordumuz kumpaslar sonucunda tasfiye edilmiş, yurtseverlerimiz tutsak edilmiştir. AKP iktidarı, yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıları, polisleri görevden alarak, yolsuzlukların üzerini örtmeye çalışmaktadır. Çırpınışları nafiledir, bu pisliği savcı, polis değil, halk temizleyecektir. Dalgalarla Ergenekon ve Balyoz tertiplerini yürütenler, Atatürk’te birleşen Türk milletinin dalgaları altında kalacaklardır. AKP iktidarının yıkımı başlamıştır. Saltanat sahipleri de, saltanatın kendisi de yıkılacaktır."

Eylemciler, "Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak", "Yurttaşların hesabı sorulacak" ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" şeklinde sloganlar atarak dağıldı. Çevik Kuvvet ekipleri de çevrede güvenlik tedbirleri aldı. CİHAN

Yorumlar