Edremit Belediye Başkanı Saka Soma’da acıları paylaştı

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Manisa’nın Soma ilçesinde facianın yaşandığı maden ocağında kurtarma çalışmalarını yerinde takip ederek, acılı ailelere başsağlığı, yaralılara ve yakınlarına acil şifalar diledi.Edremit Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Edremit Belediye Başkanı Saka Soma’da acıları paylaştı

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Manisa’nın Soma ilçesinde facianın yaşandığı maden ocağında kurtarma çalışmalarını yerinde takip ederek, acılı ailelere başsağlığı, yaralılara ve yakınlarına acil şifalar diledi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım ve Edremit Ticaret Odası Başkanı İsmail Aynur ile birlikte Manisa’nın Soma ilçesinde, facianın yaşandığı maden ocağına giderek, kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti, acılı ailelerin dertlerini dinledi.

Facianın duyulmasından hemen sonra Soma ve Manisa Büyükşehir belediyeleri ile irtibata geçerek, ambulans ve cenaze araçlarını bölgeye sevk eden Başkan Saka, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve diğer yetkililer ile görüşerek, yürütülen kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Saka, hayatını kaybeden ailelerin yakınlarına da başsağlığı dileğinde bulundu.

Maden ocağının girişinde mahsur kalan işçi yakınlarına da geçmiş olsun dileğini ileten Başkan Saka, “Allah böyle acıları bir daha göstermesin. Bugün acımız çok büyük, ulus olarak yerin yüzlerce metre altında ekmek peşinde koşan evlatlarımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Edremitlilerin taziyelerini iletmeye, acılarınızı paylaşmaya geldim. Kaybettiğimiz işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olarak faciadan kurtulanlara acil şifalar, içeride kalanların da sağ salim çıkıp ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum.” dedi.

Saka, Edremit Belediyesi olarak yaşanan üzücü kazadan sonra yaraların sarılması için tüm imkanları ile destek olmaya çalıştıklarını belirterek, “Yetkililer ile görüşerek araç ve ekipmanlarımız ile desteğe hazır olduğumuzu ifade ettik. Öncelikle ambulans ve cenaze araçlarımızı gönderdik. Edremitliler olarak Somalı kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar