Edirne'ye ulaşan Suriyeli grup Avrupa'ya kaçak geçişin yolunu arıyor

Suriye’de yaklaşık 4 yıldan bu yana devam eden iç savaş nedeniyle bir milyona yakın insan Türkiye’ye sığındı. Sınır illerindeki çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerin bazıları verilen izinle Türkiye’nin diğer illerine gidebiliyor....

Google Haberlere Abone ol
Edirne'ye ulaşan Suriyeli grup Avrupa'ya kaçak geçişin yolunu arıyor

Suriye’de yaklaşık 4 yıldan bu yana devam eden iç savaş nedeniyle bir milyona yakın insan Türkiye’ye sığındı. Sınır illerindeki çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerin bazıları verilen izinle Türkiye’nin diğer illerine gidebiliyor. Suriye’nin Halep kentinden gelen grup da gerekli izni aldıktan sonra İstanbul’a ulaştı. Ancak İstanbul’da yaşam şartlarını ağır bulan Suriyeli grup Avrupa ülkelerine geçmek için Türkiye’nin sınır kenti Edirne’ye geldi.

Selimiye Meydanı’nda dolaşan Suriyeliler polis ekipleri tarafından durduruldu. İzin belgeleri yanında olan şahıslar serbest bırakıldı. Selimiye Meydanı ve şehir merkezinde dolaşan Suriyeliler Türkiye’de yaşam şartlarının zorluğundan şikayet etti.

Grubun içerisinde yarım Türkçe’siyle konuşan Muhammed Hamed, Suriye’de her dakika bombaların patladığını söyledi.

Türk halkının ve polisinin kendilerine iyi muamelede bulunduğunu anlatan Hamed, Türkiye’de iş, yemek, ev ve para olmadığını dile getirdi.

Bulgaristan’a geçmek üzere buraya geldiklerini ve oraya nasıl gideceklerini bilmediklerini anlatan “Türkiye’de polis iyi, muamele iyi fakat yemek, iş, para, ev yok. Maaş çok az. Avrupa’da çok para var. Ev ve para veriyor. Burada çadır veriliyor o kadar. Avrupa başka.” dedi.

Muhanned Bahed ise Suriye’de savaşının olduğunu belirterek Türkiye’de ev kiralarının yüksek oluşundan ve iş imkanlarının olmamasından şikayet etti.

CİHAN

Yorumlar