Edirne’de yine taşkın riski

Edirne bu yıl 3'üncü taşkın riskiyle karşı karşıya. Geçen ayın taşkın yaralarını saramayan esnaf, tedirgin olmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Edirne’de yine taşkın riski

Edirne’de, Meriç ve Tunca Nehirlerinin debilerinin yükselmesi neticesinde Önlem alınmaya başlandı. Kent merkezini Karaağaç Mahallesi’ne bağlayan Tunca Köprüsü’nün girişinde su birikintisi oluşurken, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı ile Sarayiçini şehir merkezine bağlayan Kanuni ve Fatih Köprüleri sular altında kaldı.

Nehirlerin debisinin yükselmesi itibariyle sular altında kalan Kanuni ve Fatih Köprüleri ile şehir merkezini Yeniimarete bağlayan Yalnızgöz Köprüsü’nü trafiğe kapatıldı. Tunca ve Meriç Nehri kenarındaki esnaf ise suların yükselmeye başlamasıyla tedbirlerini almaya başladı.

Tunca Nehri kenarında işletmesi olan Selahattin Kaya, "Bu yıl 12 Aralık’tan 10 Mart tarihine kadar 3’üncü taşkın riskini yaşıyoruz. İşletmemiz en önde bulunduğu için birinci elden zararı biz görüyoruz. Düğün salonumuz, mutfağımız sular altında. Biz de bunu anlamış değiliz. Eskiden su bastığı süre köprüler kuruluyordu. Şimdi yalnızca mıcır atıyorlar. Tam taşkının temizliklerini bitirmişken alıcılar gelmeye başlamışken yine sular gelmeye başladı. Haberlerden Edirne’yi izleyenler korkutan gelmiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar