Edirne'de vatandaşlar elinde sopalarla hırsız nöbeti tutuyor

Edirne merkezde bulunan Barutluk Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar ellerinde sopalarla hırsız nöbeti tutuyor.

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de vatandaşlar elinde sopalarla hırsız nöbeti tutuyor

Edirne merkezde bulunan Barutluk Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar ellerinde sopalarla hırsız nöbeti tutuyor.

Kıyık Caddesi yakınlarında bulunan ve 9 bin civarında insanın mahallede gün içerisinde çok sayıda hırsızlık olayı meydana geliyor. Gündüz saatlerinde bile evlere girmekten çekinmeyen hırsızlar mahalle sakinlerine hakaretler ederek uzaklaşıyor. Barutluk Mahallesi’nde bulunan onlarca eve hırsız giren hırsızlar para, elektronik eşya, ekonomik değeri bulunan her şeyi alarak kaçıyor.

Her hırsız olayının ardından mahalle sakinleri durumu polise bildiriyor. Olay yerine gelen ekipler mahallelinin ifadeleri doğrultusunda şahısları gözaltına alıyor. Ancak çoğu, yaşının küçük olması nedeniyle bir süre sonra serbest bırakılıyor. Hırsızlık olaylarına kaldığı yerden devam etmeye başlayan şahıslar gözüne kestirdikleri yeni adreslere yöneliyor. Hırsızlarla baş edemeyen mahalle sakinleri çareyi ellerinde sobalar alarak nöbet tutmakta buldu.

Barutluk Mahallesi Muhtarı Zeki Yaşagör, mahallesinde yaşanan hırsızlık olaylarında ciddi artış olduğunu söyledi. Burada üzücü olayların yaşandığını ifade eden Muhtar, “Gördünüz insanların hallerini. O kadar yıl görev yaptım ancak hiç bu kadar olayla karşılaşmadım. Burada yasa değişikliği mi olacak? Ne olacaksa bir an önce olsun. Bu insanlar mağdur edilmesin. İnsanlarımız gerçekten çok mağdur durumda. Bugün insanlarımız evinden çıkamaz hale geldi. Çok üzücü olaylar bunlar. Edirnemizin bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz ama maalesef gerçekler bunlar.” dedi.

Hırsızın evine girdiği mahalle sakinlerinden Feridun Toros ise gece saatlerinde hırsızın evine girerek maaş parasını ve eşinin gün parasını çaldığını belirtti. Arin Göbel de gerekirse mahalle sakinleri olarak burada hırsızları bekleyeceklerini, geldiklerinde kolunu bacağını kırdıktan sonra emniyete bildireceklerini ifade etti. Bu durumda hırsıza gösterilen toleransın kendilerine gösterilip gösterilmeyeceğini göreceğini kaydeden Göbel, polisin kendilerine hırsızları yakaladıklarını ancak yaşlarının küçük olması nedeniyle serbest bıraktığını söylediğini açıkladı.

Bu arada hırsızın girdiği bazı evlerde ev sahipleri kendi çapında önlem alarak onları önlemeye çalışıyor. Mahallede bulunan apartmanlardan birisine vatandaşlar dikenli tel örgü çekerek kendilerince önlem almış. CİHAN

Yorumlar