Edirne’de ücretsiz ciğer izdihamı

Edirne’de Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali nedeniyle ücretsiz dağıtılan tava ciğeri izdihama neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Edirne’de ücretsiz ciğer izdihamı

Edirne’de Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali nedeniyle ücretsiz dağıtılan tava ciğeri izdihama neden oldu.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’ne Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’dan bando takımları katıldı. Üç gün boyunca renkli görüntülerle kutlanan festivalin en ilgi çeken kısmı ise tava ciğer dağıtımı oluyor. Birbirinden maharetli ustalar, şehrin en işlek caddesi Saraçlar’da kurulan stantlarda yerini aldı. İşyerlerindeki tezgahını meydana kuran ustalar, ciğeri büyük bir özenle hazırlayarak kızgın yağın bulunduğu tavalara bıraktı. Pişirilen meşhur ciğer, Karaağaç Mahallesi’nin acısıyla ünlü biberiyle misafirlere ikram edildi.
Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda insanın akın ettiği festivalde yine bildik görüntüler yaşandı.
Tava ciğerini kapmak isteyen vatandaşlar bariyerlere yüklendi. Bu nedenle arada kalanlar ezilme tehlikesi geçirdi.
İzdihamı önlemeye çalışan zabıta ve belediye zor anlar yaşadı. Aşırı yüklenme nedeniyle yaklaşık bir tonluk ciğer, yarım saat gibi bir sürede tamamen tüketildi.

Bu arada festivale Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı da katıldı. Festivali alanına girişte Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Belediye Başkanı Gürkan’a tava ciğer ustalarının önlüğünü giydirdi.
Diğer protokol üyeleriyle birlikte bir tezgahın başına geçen Gürkan, tava ciğeri pişirerek misafirlere ikram etti.
Festivali değerlendiren Belediye Başkanı Recep Gürkan, 4. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nde yurt içi ve yurt dışında yoğun bir katılımın olduğunu söyledi. Bu geleneği yüzlerce yıldır Edirne’de sürdüren ve günümüze taşıyan bütün ciğer ustalarına teşekkür eden Gürkan, bundan sonra ciğerdeki taklitleri ortadan kaldırmak için çalışacaklarını belirtti.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, festival için, “Bebek büyüdü, yürümeye başladı” benzetmesi yaptı. Dinar, “Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla yapıyoruz. Bu yüzden onlara özellikle çok teşekkür ediyoruz. Bu festivalle biz dünyanın tava ciğer başkenti olduğumuz kanıtladık. Yani ciğer Edirne’de yenilecektir. Katılan ciğerci ustalarına çok teşekkür ediyorum. 20’ye yakın ciğerci ustası katıldı. Bir tona yakın ciğer tüketilecek ve ücretsiz dağıtılacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar