Edirne'de metrekareye 65, Uzunköprü’de 174 kilogram yağış düştü

Edirne’de dün geceden bu yana şehir merkezinde metrekareye 65, Uzunköprü ilçesinde ise 174 kilogram yağış düştü.Yağmur, Edirne ve Uzunköprü ilçesinde etkili oldu. Saat 03.00 sıralarında başlayan yağmur sabah saatlerinden itibaren etkisini...

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de metrekareye 65, Uzunköprü’de 174 kilogram yağış düştü

Edirne’de dün geceden bu yana şehir merkezinde metrekareye 65, Uzunköprü ilçesinde ise 174 kilogram yağış düştü.

Yağmur, Edirne ve Uzunköprü ilçesinde etkili oldu. Saat 03.00 sıralarında başlayan yağmur sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Aşırı yağış nedeniyle şehrin yüksek kesimlerinde biriken yağmur suları alçak kısımları göle çevirdi. Şehir merkezinde çok sayıda cadde ve sokak ulaşıma kapatıldı. Edirne Belediyesi ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için yoğun çaba gösterdi.

Çalışmaları yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi alan Belediye Başkanı Recep Gürkan, İtfaiye Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamada, şehrin dün geceden bu yana olağanüstü bir yağış aldığını söyledi. Mart ayından bu yana bereketli günler geçirdiğini ve bunun hububata olumlu yansımasının sevindirici olduğunu vurgulayan Gürkan, "Ama yağışlar kent yaşamını olumsuz etkiliyor. Dün geceden beri Edirne’de metrekareye 65 kilogram yağış düştü. 20 kilogramdan sonra dünyanın her yerinde risk demektir. Yağış şu an azaldı ama saat 18.00’e kadar ara ara kuvvetlenerek devam edecek." dedi.

Cuma ve cumartesi günü de yine şiddetli yağış beklediklerini dile getiren Gürkan, "Uzunköprü’deki risk daha büyük oraya son 24 saatte 174 kilogram yağış düştü. Kentin yüksek noktalarındaki sular alçak kotta birikiyor, belediye ekiplerimiz bu noktada tahliye çalışmalarını devam ettiriyor. Ciddi bir hasar yok, kriz masamız ve ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. 26 noktada çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız çok mecbur kalmadan su birikintisi olduğu yerlere girmemelerin rica ediyorum. Çünkü bu bizi ayrı bir mesaiye sevk ediyor, araçları kurtarmak durumunda kalıyoruz." açıklamasını yaptı.

4 ARAÇ ÇÖKEN DUVARIN ALTINDA KALDI

Bu arada il merkezindeki şiddetli yağışa dayanamayan inşaat halindeki binanın etrafındaki beton duvar, park halindeki 4 aracın üzerine düştü.

Olay Şükrüpaşa Mahallesi Yenisaray Sokak’da meydana geldi. İnşaat halindeki bir binanın etrafında yapılan beton duvar daha fazla dayanamadı. Öğle saatlerinde düşen duvar, park halindeki araçların üzerine düştü. Araçlarda kimse olmaması muhtemel bir faciayı önledi.

Araç sahipleri, inşaatı yapan müteahhide sağlam duvar yapmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar