Edirne’de itfaiyecilerin darp edildiği iddiası

Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin afişlerini indirdiği gerekçesiyle iki itfaiye erinin darp edildiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Edirne’de itfaiyecilerin darp edildiği iddiası

Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin afişlerini indirdiği gerekçesiyle iki itfaiye erinin darp edildiği iddia edildi.

İddianın sahibi Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Atatürk Bulvarı DSİ kavşağında iki itfaiye erinin CHP adayı Recep Gürkan nezaretinde darp edildiğini belirtti. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde bir basın toplantısı düzenleyen Sedefçi, darp iddialarına açıklık getirdi. 45 günden bu yana seçim çalışması yaptıklarını kanunun sadece seçim bürosunun önünü süsleme yetkisi verdiğini belirten Sedefçi, seçim bürosu dışındaki süslemenin parti genel başkanlarının gelişi sırasında yapıldığını ifade etti.
Genel başkanların şehirden ayrıldıktan sonra süslemeleri temizlediklerini kaydeden Sedefçi, son olarak CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın gelişinde süslemelerin yapıldığını hatırlattı.

Balbay’ın ayrılmasından sonra itfaiye ekiplerinin süslemeleri kaldırmaya çalıştığını açıklayan Sedefçi, ancak temizlik çalışması yapan iki itfaiye memurunun CHP’li Seyit Bulut tarafından darp edildiğini ifade etti. İki itfaiye memurunun CHP milletvekili ve belediye başkan adayı Recep Gürkan nezaretinde dövüldüğünü savunan Sedefçi, yaşananların mobese kayıtlarına yansıdığını ifade etti.
İddialar üzerine bir açıklama yapan CHP Edirne Milletvekili ve belediye başkan adayı Recep Gürkan, başkanın açıklamasını asılsız ve ahlaksız olarak değerlendirdi.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim takvimi başladığı andan itibaren belediyenin böyle bir yetkisi olmadığını savunan Gürkan, "Belediye’nin bayrakları kestirmek gibi bir yetkisi yok. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim takvimi başladığı andan itibaren belediyenin böyle bir yetkisi yok. Şöyle olur ancak, herhangi bir vatandaş, herhangi bir siyasi parti bir usulsüzlük görüyorsa gider seçim kuruluna şikayetini yapar. Seçim Kurulu toplanır, bir karar alır. Bize derki şuradaki bayraklarınızı kaldırın. Biz kaldırmazsak o zaman polis ya da itfaiye gelir bu bayrakları indirir. Sayın Sedefçi siz yüksek seçim kurulu değilsiniz. İlçe seçim kurulu değilsiniz. Hangi yetki ile itfaiye Müdürü'ne gecenin bir vakti talimat veriyorsunuz? O garibim de işinden, aşından olmasın diye korkudan itfaiye erlerine talimat veriyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayraklarını kestiriyorsun." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar