Edirne’de gençlerin buz pateni ile imtihanı

Edirne’de tarihi Selimiye Camii meydanında oluşturulan seyyar buz pateninde kayan gençler zor anlar yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Edirne’de gençlerin buz pateni ile imtihanı

Edirne’de tarihi Selimiye Camii meydanında oluşturulan seyyar buz pateninde kayan gençler zor anlar yaşadı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği buz pateni etkinliği gerçekleştirildi.

    Türkiye’de ilk defa Edirne’de başlatılan ve 7 ilde daha sürecek olan etkinlikler kapsamında yurt dışından getirtilen özel pist Selimiye meydanında kuruldu. Ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrenciler ile şehirdeki gençlerin faydalanacağı buz pisti etkinliği 2 gün sürecek.

    Etkinliğin ilk gününde gençler yoğun ilgi gösterdi. Antrenörlerin gözetiminde kayak ekipmanlarını takan öğrenciler piste çıktı. Antrenörler tarafından bilgilendirilen öğrenciler kaymaya başladı. Ancak öğrencilerin dengede ve ayakta kalması kolay olmadı. Pistin korkuluklarına tutarak ilerleyebilen öğrenciler zaman zaman düşerek zor anlar yaşadı.

    Kısa bir acemilik yaşayan öğrenciler daha sonra denge kurmayı başararak hem spor yaptı hem de eğlendi.
Seyyar buz pistindeki sportif çalışmaları inceleyen Edirne Valisi Hasan Duruer, bugün farklı bir spor etkinliği ile bir arada olduklarını söyledi.

    Selimiye Camii’nin gölgesinde buz pistinin kurulduğunu ifade eden Duruer, “Şu anda gençlerimiz buz pistinde kaymayı öğreniyor. İnşallah buna benzer faaliyetler daha da devam eder. Edirne’ye ne yapılsa yakışır, gençlerimize yakışır, gençlerimiz gerçekten çok kabiliyetli. Onların zamanlarını bu şekilde değerlendirmeyi arzu ediyorum.” dedi.

    Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. İlki Edirne’de gerçekleşen buz pateni etkinliğinin Türkiye’de 8 ilde yapılacağını dile getiren Ocak, “Burada amaç hem çocuklarımıza, gençlerimize buzda kaymayı öğretmek hem de bu etkinliği eğlenceli hale getirmek. Bu organizasyon ilk defa Edirne’de başladı. Yurt dışından getirilen bir malzeme ile yapılan seyyar buz pateni pisti oluşturdu.” açıklamasını yaptı.

    Öğrenciler ise ilk defa buz pateni sporu etkinliklerine katıldığını ifade ederek ayakta kalmakta zorlandıklarını söyledi.

    Buzda kaymanın keyifli bir duygu olduğunu açıklayan öğrencilerden bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi. CİHAN

Yorumlar