Edirne'de Erken Terhis Heyecanı

Edirne'de askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararnameden yararlanarak erken terhis hakkı kazanan 489 asker yeni yılın ilk dakikalarında birliklerinden ayrılarak ailelerine kavuşacak olmanın heyecanını yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Edirne'de Erken Terhis Heyecanı

Bazı birliklerin kapısında hali hazırdaki askerler vedalaştıktan sonra terhis olan arkadaşlarına son kez şınav çektirerek arkalarından çantalarını fırlattı. 

Erbaş ve erler için olan askerlik süresinin 3 ay kısaltılması birliklerde erken terhis büyük sevincine neden oldu. Yeni yılın ilk dakikalarının ardından Edirne'de erken terhis hakkı kazanan İl Jandarma Komutanlığı'ndan 73, cezaevindeki askeri birlikten 28, Merkez Komutanlığı'ndan 7, piyade bölüklerinden ise 390 er ve erbaş çıkış işlemlerini tamamlayarak kışlalılarından ayrıldı. 

Karaağaç Mahallesi'ndeki Korgeneral Cemalettin Alkoç Kışlasında terhis olan askerler, arkadaşlarıyla vedalaştı. Askerlik görevlerine devam eden askerler, terhis olanlara nizamiye kapısında son kez 'emir' vererek şınav çektirirken, ardından da çantalarını fırlatarak uğurladı. Askeri birliklerinden terhis olan askerler memleketlerine gitmek için soluğu Edirne Otogarı'nda aldı.

"ANNEMİN YEMEKLERİNİ ÖZLEDİM"

Askerliğinin bittiği için hem üzüntülü hem de sevinçli olduğunu ifade eden Konyalı Jandarma Er Şevki Elçi, şöyle dedi:

"Askerliğimi cezaevinde jandarma olarak yaptım. Askerliğin kısalması elbette iyi oldu, erken çıktık. Memlekete gidince dinlenip, annemin yemeklerini yemek istiyorum. Yeni yıla denk gelmesi de çok güzel oldu. Burada arkadaşlarımızla komutanlarımızla 1 yıl geçirdik. Terhis olduğum için hem üzüntülüyüm hem de sevinçliyim. Her zaman askerliğin kısalacağı dedikodusu vardı. Biz inanmıyorduk artık ama oldu."

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Bugünden geçerli olmak üzere, silah altındaki yükümlüleri de kapsayacak şekilde, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Yorumlar