Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli demokrasi nöbetinde

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli demokrasi nöbetinde
EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydanlara kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın darbe girişimi sırasında yaptığı konuşmaları ve olay gecesi yaşanan görüntüleri izledi.

Edirne Devlet Türk Müzik Topluluğu tarafından "Tuna Nehri", "Fetih Marşı" ve "Çanakkale" marşları söylendi.

Vatandaşlardan Hüsnü Gök, 15 Temmuz akşamından bu yana nöbet tuttuğunu söyledi. Milletin hainlere karşı durduğunu belirten Gök, "Memleket için, millet için ve reisimiz için nöbet tutuyoruz. Reis çıkın dedi o günden bu yana sokakta nöbet tutuyoruz. Memleketin birliği, bütünlüğü vatansever insanlar sayesinde bugün de ayakta." dedi.

Ali Güldür ise 15 Temmuz'dan bu yana memlekette bir demokrasi havasının estiğini söyledi. Milletin gücünün demokrasinin devamlılığını temin ettiğini dile getiren Güldür, "Bu meydanlarda tanklar yürüsün diye değil vatandaşlar huzur içinde dolaşsın diye varız. Allah güç kuvvet verdikçe nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Yarın son gün ancak reisimiz bize çıkın derse yine çıkarız." diye konuştu.

Kırklareli

Kırklareli'nde Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı.

Demokrasi nöbetine Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu demokrasi nöbetinde dualar edildi.
Çoğunluğu Roman vatandaşlardan oluşan Grup Tekbir, ilahiler seslendirdi.
AK Parti İl Başkanı Çiler, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 25 gündür birlik ve beraberliğini en iyi şekilde gösterdiğini söyledi.

Türk milletinin demokrasiye nasıl sahip çıkılacağını tankların ve tüfeklerin önünde durarak tüm dünyaya gösterdiğini ifade eden Çiler, hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya gücünün yetmeyeceğini belirtti. Türkiye'nin tüm dünyaya örnek bir ülke olduğunu aktaran Çiler, demokrasi nöbetlerine katılarak destek veren herkese teşekkür etti.

Tekirdağ

FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti", Tekirdağ'da vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Tekirdağ Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.
Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı.

Ayrıca, darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve yaralananlar için dualar edildi.

Yorumlar