Edirne Sarayı’ndan Valide Sultan Nebahat Çehre geçti

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Valide Sultan karakterini canlandıran oyuncu Nebahat Çehre Edirne Sarayı’nda incelemelerde bulundu.Romanların Bayramı olarak kutlanan “Kakava Şenlikleri”ne katılmak üzere Edirne’ye gelen ünlü oyuncu, başında...

Google Haberlere Abone ol
Edirne Sarayı’ndan Valide Sultan Nebahat Çehre geçti

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Valide Sultan karakterini canlandıran oyuncu Nebahat Çehre Edirne Sarayı’nda incelemelerde bulundu.

Romanların Bayramı olarak kutlanan “Kakava Şenlikleri”ne katılmak üzere Edirne’ye gelen ünlü oyuncu, başında Çeribaşı Fikri Ocak'ın bulunduğu roman davul ve zurna ekibi tarafından karşılandı.

Tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı'nın orta kapısında karşılanan ünlü oyuncu roman havasına kendisini kaptırdı. Davul-zurna eşliğinde oynayarak caddede ilerleyen ünlü oyuncu öğle yemeği için bir restorana girdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da eşlik ettiği Nebahat Çehre'ye Edirne'nin meşhur tava ciğerini ikram edildi. Ünlü oyuncunun Edirne'yi ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Gürkan, Edirne’nin Osmanlı Devleti’ne 92 yıl başkentlik yaptığını belirtti.

Dizinin Türkiye sınırlarını aşarak dünyada insanların Osmanlı tarihine merak etmesini, incelemesini, sevilmesini sağladığını ifade eden Gürkan, “Bu çok önemlidir. Çünkü geçmişini bilmeyen geleceğine asla yön veremez. Kanuni dönemi Osmanlı’nın en parlak dönemlerinden biridir. Bu parlak dönemin temeli de Edirne’de atılmıştır. Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu şehirdir." dedi.

Edirne’ye gelmekten mutluluk duyduğunu belirten ünlü oyuncu ise “İyi ki, gelmişim. Burayı görmekten çok mutluluk duyuyorum. Bu tarihi ilimizden bir parça da ben canlandırdım ise bundan mutluluk duyuyorum. Tarihi çok sevdirdiler. Bugün nesil tarihi çok sevmeye başladı. Bu dizinin getirisi çok güzel oldu. 100 ülkeye satıldı. Onun için geçmişimize, tarihimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız.” açıklamasını yaptı.

Başkan Gürkan ve ünlü oyuncu daha sonra Osmanlı Sarayı’nın kalıntılarının bulunduğu Sarayiçi bölgesine geçti. Sarayın günümüze ulaşan parçalarından biri olan ana kapısından içeri giren Nebahat Çehre, sanki hiçbir şey yıkılmamış o valide sultanın burada dolandığını hissettiğini söyledi.

Tarihi sarayın harap edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Çehre, “Ne kaldı bıraktığımız gibi. Kalan bir şey var mı? Boğazın eski ahşap yalılarının yerine taş yapılar yapılmış. Saray da bu dönemden kalan bir kültürümüz. Yani kültürümüz yok etmek için üstümüze yok. Güzelliği yok etmek için üstümüze yok. Herkes olmayan şeyi var ediyor. Biz var olmuş olan şeyi yok ediyoruz. İnşallah yeni nesil bu bilince varır. Bizim, tarihimizi, geleceğimizi, Cumhuriyeti’mizi korurlar dilerim.” dedi. Çehre, Valide Sultan olarak bu yapının ihya edilmesi emir verdiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar