Edirne demokrasi nöbetinde

Edirne'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Edirne demokrasi nöbetinde
Edirne'de vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetine Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç ile çok sayıda engelli katıldı. Öte yandan, Edirne Valiliği Mehteran Takımı konser verdi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'da "sokaklara çıkın" demesinin ardından o günden bugüne demokrasi nöbeti tuttuklarını söyledi.

Demokrasi nöbeti kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Akmeşe, şunları kaydetti:

"Bu akşam engelli kardeşlerimiz bizimle beraber olmak istediler. Biz de onların bizimle olmasından mutlu olacağımızı ilettik. Belki bugüne kadar meydanlarda çok görmediğimiz tüm engelli dernekleri şu anda demokrasi meydanında bizimle beraber nöbet tutuyor. Onlar da bu demokrasi nöbetine sahip çıkıyorlar. Ben bundan dolayı bütün engelli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yarın da engelli kardeşlerimizin darbe girişimine karşı bir demokrasi yürüyüşü olacak. Hatta bu etkinliğe Yunanistan ve Bulgaristan'dan da engelliler katılacak. Uluslararası bir etkinlik olacak inşallah. Cumhurbaşkanımız evlerinize dönün diyene kadar sokaklardayız. Her geçen gün ilgi de artıyor. Vatandaşlarımız bu olaya sahip çıkıyor."

Nedim Kılıç da 15 Temmuz akşamı halkın vatanına sahip çıkarak darbeyi engellediğini söyledi.
Engelliler olarak darbeye karşı olduklarını vurgulayan Kılıç, yarın düzenleyecekleri yürüyüşle "darbecilere ve darbeye dur" mesajını vereceklerini kaydetti.
Vatandaşların Atatürk Anıtı önündeki demokrasi nöbeti devam ediyor.

Yorumlar