Edip Akbayram: 1 Mayıs'ta Taksim'i kapatan zihniyeti kınıyorum

Madenci kenti Zonguldak'ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlandı. Maden işçilerinin yoğun olarak katıldığı işçi bayramında sahne alan sanatçı Edip Akbayram, 1 Mayıs'ın Taksim'e açılmamasını kınadı.    Önceki...

Google Haberlere Abone ol
Edip Akbayram: 1 Mayıs'ta Taksim'i kapatan zihniyeti kınıyorum

Madenci kenti Zonguldak'ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlandı. Maden işçilerinin yoğun olarak katıldığı işçi bayramında sahne alan sanatçı Edip Akbayram, 1 Mayıs'ın Taksim'e açılmamasını kınadı.

    Önceki yıllara göre yoğun katılımın gerçekleştiği etkinliklerde gruplar ilk olarak İstasyon Caddesi'nde toplandı.

Polis arama noktasından geçen gruplar, Fevkani Köprüsü üzerinden Madenci anıtına yürüdü. Madenci anıtını dolduran kalabalığa hitap eden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "Bugün bir kez daha emeğin başkentine, madencilere, emekçilere yakışanı yapıyor. Türkiye'ye ve dünyaya örnek oluyorsunuz. Tüm dünya işçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." dedi.

    Programın son bölümünde sanatçı Edip Akbayram sahneye çıktı. Sevenlerine şarkılarını seslendiren sanatçı, 1 Mayıs'ın Taksim'e kapatılmasını kınadı.

    İlk şarkısında Eşkiya Dünyaya Hükümdar olmaz isimli eseri seslendiren Akbayram, şunları söyledi: "Her zamanki gibi eşkıyaların, hırsızların ve namussuzların olmadığı bir Türkiye ve dünya özlemiyle işçinin ve emekçinin harman olduğu Zonguldak merhaba! Bugün İstanbul'da yine işçi kardeşlerimiz, 1 Mayıs'ın sembolü olan Taksim'de bayramlarını kutlayacaklardı; ama izin vermediler. Ben o zihniyeti de buradan kınadığımı ifade etmek istiyorum. Ama 1 Mayıs'ı yine hep beraber önümüzdeki yıllarda daha onurlu, daha kalabalık bir şekilde kutlayacağımızdan emin olun. Çünkü her karanlık günün, bir sabahı vardır."

    Akbayram, şarkılarıyla maden işçilerini coşturdu. CİHAN

Yorumlar