Edathy’nin savunması partisinde tepkiyle karşılandı

Sosyal Demokrat Partili (SPD) eski Federal Meclis Üyesi Sebastian Edathy, Spiegel dergisine verdiği röportajla tepkileri üzerine çekti.

Google Haberlere Abone ol
Edathy’nin savunması partisinde tepkiyle karşılandı

Sosyal Demokrat Partili (SPD) eski Federal Meclis Üyesi Sebastian Edathy, Spiegel dergisine verdiği röportajla tepkileri üzerine çekti. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel’i kendisini partiden ihraç etmeye çalışmasından dolayı eleştiren Edathy, soruşturmalar sona ermeden ihraç prosedürünün başlatılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Edatyhy, hakkındaki çocukları cinsel açıdan istismar eden video ve fotoğraflar ile ilgili suçlamaları reddederek, yasal çerçevede hareket ettiğini savundu. Ancak Edathy’nin ifadeleri başta SPD olmak üzere diğer siyasi partililer tarafından da eleştirildi. SPD Başkan Yardımcısı Thorsten Schaefer-Gümbel ise Edathy’nin açıklamalarını ‘şaşırtıcı’ diye değerlendirerek, çocuk ve gençlerin de şahsi fotoğrafları üzerinde hakları olduğunu vurguladı.

Gabriel’e yönelik eleştirilerine 'saçma' diyen Schaefer-Gümbel, Edathy’nin üyelik haklarının askıya alınmasına parti yönetiminin oy birliğiyle karar verdiğine dikkat çekti. Hıristiyan Sosyal Birlik Parti (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer ise Edathy’nin sanat tarihinden örnek göstererek kendini savunmasını eleştirdi. Bild’e konuşan Scheuer, çocuk pornografisinin sınırında olan bir olayın sanatla savunulmasını ‘küstahça’ olarak değerlendirdi.

Diğer taraftan Hür Demokrat Partili (FDP) Wolfgang Kubicki ise SPD Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann hakkında suç duyurusunu gündeme getirdi. Nordwest gazetesine konuşan Kubicki, Oppermann’ın Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Jörg Ziercke’yi soruşturmanın gizliliğini ihlal etmesi için zorladığını belirterek, “Oppermann’a dava açılmasını araştırıyorum. Savcılığın onun hakkında da soruşturma açması gerekiyor.” dedi.
CİHAN

Yorumlar