Edathy soruşturması Hannover Savcılığı'nın elinden alınmayacak

Aşağı Saksonya Eyaleti Adalet Bakanı Antje Niewisch-Lennartz, Sebastian Edathy hakkındaki soruşturmanın Hannover Savcılığı’nın elinden alınmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Edathy soruşturması Hannover Savcılığı'nın elinden alınmayacak

Aşağı Saksonya Eyaleti Adalet Bakanı Antje Niewisch-Lennartz, Sebastian Edathy hakkındaki soruşturmanın Hannover Savcılığı’nın elinden alınmayacağını söyledi. Alman haber ajansı dpa’ya konuşan Yeşiller partili Niewisch-Lennartz, “Burada siyasi müdahale talep ediliyor, bu ise benim olduğum sürece mümkün değil.” açıklamasını yaptı. Niewisch-Lennartz, bakanlığın bir talimatnameyle savcılığın elinden bir soruşturmayı ancak soruşturma yürütülürken hukuk devletinin zemininden ayrılmış olunması durumunda alabileceğini vurguladı.

Edathy olayında ise böyle bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen Niewisch-Lennartz, bu olayın siyasi açıdan taşıdığı büyük öneminden dolayı soruşturma ile daha sıkı bilgilendirildiğini aktardı. Bakan, Hannover Savcılığı’nın benzeri konudan dolayı bu eyalette daha 15 kişi hakkında soruşturma yürüttüğüne de dikkat çekti. Niewisch-Lennartz’ın yarın Federal Meclis İçişleri Komisyonu’na konuyla ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

Diğer taraftan ise Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Meclis'in eski üyesi Sebastian Edathy, mecliste kurulması gündemde olan Araştırma Komisyonu’na ifade vermeye hazır olduğunu açıkladı. Muhalefetteki Sol ve Yeşiller partileri, söz konusu komisyonun kurulmasını talep etmişti. Spiegel’e yaptığı açıklamada internetten çıplak gençlerin fotoğraflarını satın aldığını kabul eden Edathy, ancak bunların yasa dışı olmadığını savundu. Edathy tüm tartışmalarla ilgili bir kitap yazacağını duyurarak, kendisine yönelik suçlara cevap niteliği taşıyacak kitapta tartışmaların arka planı hakkında bilgilerin yer alacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar