Eczacılardan şehit çocuklarına burs kampanyası

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına eğitim bursu vermek için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. TEB Genel Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Eczacılardan şehit çocuklarına burs kampanyası

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına eğitim bursu vermek için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

TEB Genel Başkanı Erdoğan Çolak beraberinde Manisa ve Aydın eczacı odaları başkanları ile Soma’ya geldi. Burada işçilerle görüşen Çolak, daha sonra bir açıklama yaptı. Maden kazasının yaşanmaması ve madenlerin güvenli hale getirilmesini temeni eden Çolak,Türkiye'deki madenlerin AB standartlarına getirilmesini istedi.

Çolak, "Türkiye’deki eczacılar olarak bir kampanya başlattık. Kampanyamız 31 Mayıs’ta bitecek. Bu kampanyamız neticesinde burada madende vefat eden madencilerimizin çocuklarına burs vermek istiyoruz eczacılar olarak. Bu konuda da bir güne bir aya intibak eden bir olay değil yıllara dayanan bir olay olsun uzun yıllar sürsün istiyoruz. Bu konuda böyle bir çalışma içerisindeyiz. Soma Türkiye’nin ayağa kalkmasını sağladı. Gerçekten bir musibet bin nasihatten iyidir derler. 301 canımız gitti ama buradan bir ders çıkartabilir miyiz. Hem burada çalışan hem buradaki yöre halkı, Türkiye halkı, ülke yetkilileri, bundan bir ders çıkartıp gerekli önlemleri alabilir mi? Bütün temennimiz bu ve yeni acıların yaşanmamasını diliyoruz. Çünkü biz bir sağlık meslek kuruluşuyuz. Sağlıkçıyız. O yüzden sağlık alanı da bizi ilgilendiriyor. Önümüzdeki süreçte bu acıların bir daha yaşanmaması için herkesin elinden gelen duyarlılığı, olgunluğu ve gerekli olayları yaşama geçirmesini bekliyoruz. Acılar başladığı günde bir takım sözler verilip yerine getirilmezse bunların sonu gelmez. Bunun için burada herkes tarafından verilen sözlerin yerine getirilmesi lazım ve burada madencilerimizin yaşadığı acıların azaltılması lazım. Biz de bu acıyı azaltmak için geldik" dedi.

CİHAN

Yorumlar