Eczacılar kan bağışında bulundu

Adana Eczacı Odası (ADEO) yönetimi ve üyeleri 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında toplu halde Kızılay’a kan bağışında bulundu. Soma’da maden işçilerinin yaşamlarını yitirmeleri üzerine etkinliklerin tamamını iptal eden...

Google Haberlere Abone ol
Eczacılar kan bağışında bulundu

Adana Eczacı Odası (ADEO) yönetimi ve üyeleri 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında toplu halde Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Soma’da maden işçilerinin yaşamlarını yitirmeleri üzerine etkinliklerin tamamını iptal eden oda yönetimi, Kızılay’a kan bağışı etkinliğini sürdürdü.

Eczacılık mesleği ve meslektaşlarıyla ilgili sürekli iyi şeyler yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, “Bizim gibi meslek örgütlerinin asli görevlerinden biri de topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmektir. Ülkemizde ciddi anlamda kan ihtiyacı oluyor. Kanımızı bağışlamak insani bir görevdir. Eczacılar olarak bir günde Kızılay’ın hedefinin çok üzerinde kan verdik. Bundan çok mutlu olduk. Artık kan bağışlamayı rutin olarak yapacağız. Kızılay, eczacılarımıza çok yakın zamanda ilkyardım kursu verecek. Bir gün herkesin kana ihtiyacı olabilir. Kan verecek durumda olabilecek insanların hem kendi sağlıklarını koruma adına hem de ihtiyacı olanın hayata tutunabileceğini bilmelerini düşünsünler istiyorum. Kanımız ihtiyacı olana helal olsun.” dedi.

Eczacılardan büyük destek gördüğünü ifade eden Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Yapılan iyilik boşa gitmez. Verilen her damla kan bir hayat kurtarır. Kanın tek kaynağı insandır. Kan vermek insanı daha zinde tutuyor ve kalp krizi geçirme ihtimalini de yüzde 90 azaltıyor.” diye konuştu. Saygılı kan bağışlayan eczacılara tek tek teşekkür ederken oda başkanı Ersun Özkan’a teşekkür plaketi verdi. CİHAN

Yorumlar