Ecdadın hatıraları Kent Müzesi'ne bağışlanıyor

Çukurova’nın düşman işgalinden kurtuluşunda büyük mücadele veren Osman Tufan Paşa’nın Kozan Lisesi okul binasındaki elbiseleri, ilçeye yeni kurulan Kent Müzesi’ne bağışlanmak üzere Okul Müdürü Levent Tetik tarafından Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özga.

Google Haberlere Abone ol
Ecdadın hatıraları Kent Müzesi'ne bağışlanıyor

Çukurova’nın düşman işgalinden kurtuluşunda büyük mücadele veren Osman Tufan Paşa’nın Kozan Lisesi okul binasındaki elbiseleri, ilçeye yeni kurulan Kent Müzesi’ne bağışlanmak üzere Okul Müdürü Levent Tetik tarafından Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan’a teslim edildi.

Kozan Lisesi Müdürü Levent Tetik, açıklamasında, "Okulumuz, uzun yıllar Çukurovamızın düşman işgalinden kurtuluşunda büyük emeği geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün subaylarından Osman Tufan Paşa’nın elbiselerine ev sahipliği yapmıştı. Bugün de ilçemize kazandırılan kent müzemize Osman Tufan Paşa’nın elbiselerini törenle teslim ediyoruz. Okulumuz tarafından daha önce de 62 çeşit toplam 471 parça eser de kent müzemize bağışlanmıştı. Bu eserlerimiz Kent Müzemizde halkımız ile buluşacaktır.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan da şunları ifade etti: “Uzun yıllar Osman Tufan Paşa’nın hatıralarına ev sahipliği yapan Kozan Lisesi okul idaresi ve eğitimcilerine teşekkür ediyoruz. Bu eserlerimiz asıl ait olduğu Kent Müzesi’nde en iyi şekilde muhafaza edilecektir ve halkımızın ziyaretine açık olacaktır. İsteyen herkes Kent Müzemizi ziyaret edebilir ve ecdadımızın bu değerli eserlerini görebilirler. Kent Müzemiz ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun.”
CİHAN

Yorumlar