Ecdada saygı için pedal çeviriyorlar

Malatya İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, 'Ecdada Saygı' adını verdiği bisiklet yolculuğuna başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ecdada saygı için pedal çeviriyorlar

Malatya İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, 'Ecdada Saygı' adını verdiği bisiklet yolculuğuna başladı. Malatya’dan Çanakkale’ye pedal çeviren öğrenciler Aksaray’a geldi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’la görüştü.

Bisiklet Topluluğu’nu makamında ağırlayan ve etkinliğin son derece önemli olduğunu söyleyen Rektör Acar, öğrencileri, duyarlılıklarından dolayı tebrik etti. Rektör Acar, "Çanakkale ruhunun iyi anlaşılması gerekiyor. Bu ruhu diri tutmak adına yapılan etkinlikleri önemsiyor ve destekliyorum. Öğrencilere kazasız, sorunsuz ve başarılı bir yolculuk diliyorum.” dedi.

Bisiklet Topluluğu mensupları ise yolculuğun neredeyse yarısını tamamladıklarını ifade ederek, “Yolculuk esnasında kısa süreli molalar veriyoruz. Bu mola kapsamında Aksaray Üniversitesi’ne geldik. Sayın Rektörümüze, bizlere gösterdiği ilgi ve nezaketten dolayı teşekkür ediyoruz. Amacımız, bu vatan için gözünü kırpmadan savaşan ve şehadet mertebesine erişen kahraman ecdadımızı yâd etmektir.” dediler.

ASÜ’de kısa bir bisiklet turu yapan 5 öğrenciden oluşan Bisiklet Topluluğu, daha sonra yolculuğa devam etti. Öğrencilerin bir hafta kadar önce başladıkları yolculuk, yaklaşık bir hafta daha sürecek.
CİHAN

Yorumlar