E.A. davasında 8 sanık için 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezası istendi

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya yönelik 'cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma' iddiasıyla yargılanan ve uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 8 sanık için Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları istiy.

Google Haberlere Abone ol
E.A. davasında 8 sanık için 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezası istendi

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya yönelik 'cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma' iddiasıyla yargılanan ve uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 8 sanık için Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları istiyor.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar M.T., Y.A., İ.Y., M.K., S.K., H.Y., K.U. ve O.G. katılmazken, sanık ve mağdur avukatları hazır bulundu. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 16 yaşındaki E.A.'ya yönelik 'cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma' iddiasıyla yargılanan ve uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 8 sanık için 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

E.A.'nın Avukatı Canan Çakabey, duruşma sonrasında açıklama yaparak, ''E.A. ile ilgili Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nden ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı ve gerçek kimlik yaşının tespitine yönelik talep edilen bilirkişi raporunun beklenmesine karar verilerek, duruşma 3 Haziran tarihine ertelendi.'' dedi. CİHAN

Yorumlar