e-Devlet Kapısı soyağacı sorgulama sistemi açıldı

Vatandaşların alt ve üst soylarını öğrenmelerin imkan tanıyan e-Devlet hizmeti yeniden hizmete açıldı. Ancak açılır açılmaz yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle bir süre yeniden kilitlendi. Soyağacı sorgulama uygulaması önemli bir yenilikle açıldı. Artık kullanıcılar, soyağacı sorgulamasını yaptıkları anda, sistem otomatik olarak bir talep açıyor. Talebi alan sistem, kişinin telefonuna ya da mail adresine soyağacını içeren bir mail gönderiyor.

Google Haberlere Abone ol
e-Devlet Kapısı soyağacı sorgulama sistemi açıldı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Son Dakika Haberi: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün soyağacı sorgulama sistemi yeniden hizmete açıldı.

Sorgulama sistemi e-Devlet üzerinden vatandaşların hizmetine açma kararından sonra sistem kilitlenmişti. e-Devlet alt-üst soy sorgulama ne zaman başlayacak belli oldu. Hürriyet'in son dakika haberine göre, geçici olarak kapatılan sistem günlük kota uygulamasıyla önümüzdeki günlerde tekrar devreye girdi.

EN GEÇ BİR HAFTA İÇİNDE YENİDEN AÇILIYOR

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sistemdeki sorunun giderilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca çalışma yürütülüyor. Sistemin kapasitesinin yükseltilmesi söz konusu. Şu anda test çalışması yapıyoruz. 'Sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulama yapılabilir' konusundaki çalışma sürüyor. En geç bir hafta içinde vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulaması yapabilecek. Ancak günlük kota olacak. Kullanıcılardan ricamız, sakin olmaları” demişti.

Yorumlar

Orhan Topçu Hocagilin soyağacı
Murat girgin Soy agaci
Mehmet sarı Soyagacı