DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Özaçıkgöz, "DYP, Türkiye'nin ihtiyacı olan cumhurbaşkanlığı müessesesini dolduracak adayı bulmuştur....

Google Haberlere Abone ol
DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Özaçıkgöz, "DYP, Türkiye'nin ihtiyacı olan cumhurbaşkanlığı müessesesini dolduracak adayı bulmuştur. Aranan kan bulunmuştur. Burada CHP Genel Başkanını gösterdiği tespitten dolayı kutluyorum." dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz ve DYP heyeti arasındaki görüşme, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşti. DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, görüşmede Kılıçdaroğlu’na, "Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak verdiğiniz mücadeleden dolayı sizleri kutlamaya geldik. Çok isabetli kararlar aldınız. Bu duygularımızı paylaşmak için sizleri ziyaret ediyoruz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Özaçıkgöz’e teşekkür ederken, bu konuya verilen önemin ve duyulan sorumluluğun Türkiye’ye karşı sorumluluk ve duyarlılık ile demokrasiye, Cumhuriyet'e saygı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, bu konuda diğer kişi, kurum ve kuruluşlarla birlikte siyasi partilerle diyaloglara ayrı bir önem verdiklerini belirtti.

Basına kapalı yapılan görüşmeden sonra Özaçıkgöz, Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini söyledi. Türkiye'nin tarihi boyunca hiçbir zaman böyle çalkantılı ve nereye gittiği belli olmayan bir dönemi yaşamadığını belirten Genel Başkan Özaçıkgöz, "Önümüzde Türkiye'nin kendi meselelerine sahip çıkacak, kendi demokratik rejimini tesis edecek kilometre taşlarından bir tanesi de cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Sayın CHP Genel Başkanı'na hem bir nezaket ziyaretinde bulunduk hem de bu seçim kampanyasında DYP'nin elinden gelen her şeyi, partiler üstü adayımızı destekleme konusunda yardımcı olacağımızı, bütün Türkiye'yi dolaşabileceğimizi ve DYP'nin sesini duymak isteyen milyonlar olduğunu ifade ettik. İnşallah güzel bir görüşme oldu. Bundan sonra da bu görüşmelerimiz devam edecektir. DYP, Türkiye'nin ihtiyacı olan cumhurbaşkanlığı müessesesini dolduracak adayı bulmuştur. Aranan kan bulunmuştur. Burada CHP Genel Başkanını gösterdiği tespitten dolayı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, özel bir talebinin olup olmadığının sorulması üzerine Özaçıkgöz, "Özel bir talebe gerek yok. Beraber çalışmaktan mutlu olacaklarını söylediler. Ben de eğer görev verildiği takdirde, ben ve arkadaşlarım seçim kampanyasında otobüsün üzerine çıkıp Türkiye'nin meselelerini izah ettikten sonra adayımıza oy talep edeceğimizi beyan ettik." dedi.

Özaçıkgöz ile Kılıçdaroğlu görüşmesinde, DYP Genel Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Övünç ile DYP Genel Sekreteri Muzaffer Tan ve CHP genel başkan yardımcıları Aytun Çıray ile Erdoğan Toprak da hazır bulundu.

CİHAN

Yorumlar