Düzgün: 3 milyon fidan diktik, daha fazlasını dikmeyi hedefliyoruz

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, orman varlığının artırılması konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, “2013 yılında 3 milyon fidan diktik, 2014’te daha fazlasını dikmeyi hedefliyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Düzgün: 3 milyon fidan diktik, daha fazlasını dikmeyi hedefliyoruz

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, orman varlığının artırılması konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, “2013 yılında 3 milyon fidan diktik, 2014’te daha fazlasını dikmeyi hedefliyoruz” dedi.
Vali Düzgün, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Meteoroloji Bölge Müdürü Ali Özkır ve DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Temiz ile kurumların yöneticilerini kabul etti.

Vali Düzgün, kabulde yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı çatısı altında toplanan orman, su ve meteoroloji birimlerinin aynı gün başladıkları kutlama programları ile toplumun bu konularda daha da bilinçlenmesini sağladıklarını söyledi. Ormanların varlığı ile gururlandıklarını, yokluğu ile üzüldüklerini belirten Vali Düzgün, ormanların öneminin en çok olmadığı zaman fark edildiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Ormanlar, hayatımızın bir parçası, hayatımızı düzenleyen, şekle sokan, insanın ruhaniyetini bile etkileyen varlıklardır. Hayatın her döneminde insanların ormana ihtiyacı olmuştur. Doğal dengeyi ve su ihtiyacını düzenlemesi ve doğada yaşayan hayvanların barınabilmesi için önem taşımaktadır. İnsandan hayvana, en küçük canlı organizmalardan en büyüklerine varıncaya kadar herkes için çok önemli. Endüstriyel ürün olarak ta ormanların korunması, onların yaşatılması, yeni ürünlerle desteklenmesi gerekmektedir. İnsanın başına gelen bazı doğal felaketlerde ormanın yokluğunda ortaya çıkıyor. Sel ve erozyon gibi felaketler, ormanın az olduğu yerlerde daha fazla görülüyor.”

Vali Düzgün, Kayseri’de orman varlığının artırılması konusunda son yıllarda ciddi çalışmalar yapıldığına işaret ederek, “2013 yılında 3 milyonun üzerinde fidan diktik. 2014’te de daha fazlasını dikmeyi hedefliyoruz” dedi. Özellikle Erciyes Dağı’nın Develi hattı üzerinde yoğun fidan dikim çalışması yapıldığını, bu yılda Nisan ayı ile birlikte Erciyes’in eteklerinin tamamen yeşil örtüye bürünmesi amacıyla fidan dikiminin bu bölgede yoğunlaşacağını ifade eden Vali Düzgün, Kayseri’nin doğal güzelliklerinin daha da zenginleştirilmesi adına, çalışmaların, ilçelerle birlikte Erkilet bölgesini de kapsayacağı bilgisini verdi.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapraklı fidan dikimi dışında meyveli denilen ceviz, kestane gibi ağaç türlerinin dikimini yapıp, desteklediğini de vurgulayan Vali Düzgün, ağaçlandırma konusunda vatandaşların daha fazla duyarlı olması gerektiğinin de altını çizdi.

Vali Düzgün, vatandaşlara fidan dikme çağrısında bulunarak, dileyen herkese Orman Bölge Müdürlüğü ile Fidanlık Müdürlüğü’nün ücretsiz fidan vereceğini sözlerine ekledi.
Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı kurumlar adına kendilerine gösterdiği ilgi ve verdiği destekten dolayı Vali Düzgün’e teşekkür ederek, çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Orman Bölge Müdürü Kara, ülkemizde 1975 yılından beri kutlanan Dünya Ormancılık Günü nedeniyle fidan dağıtımı yaptıklarını, okullarda ormanın önemini ilişkin eğitici çalışmalar düzenlediklerini anlattı.
CİHAN

Yorumlar