DÜZELTME- Yenimahalle’de 900 binaya iskan verildi

Sayın abonemiz, 'Yenimahalle’de 900 bin binaya iskan verildi' başlığıyla servis edilen haber, kaynağı tarafından 'Yenimahalle’de 900 binaya iskan verildi' şekilde düzeltilmiştir.

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME- Yenimahalle’de 900 binaya iskan verildi

Sayın abonemiz, 'Yenimahalle’de 900 bin binaya iskan verildi' başlığıyla servis edilen haber, kaynağı tarafından
'Yenimahalle’de 900 binaya iskan verildi' şekilde düzeltilmiştir. Haberi düzeltilmiş haliyle yeniden servis ediyoruz.


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, göreve geldiğinden beri Demetevler semtinde bulunan 900 binaya iskan vererek ev ve iş yeri sahiplerinin yüzünü güldürdü.

2009 yılından bu yana Demetevler ve çevresinde yaşanan iskan sorununu çözmek için çalışan Başkan Yaşar, binlerce ailenin tapu sevincine ortak oldu. Yıllardır iskân alamadıkları için tapuları olmayan ailelerin sesine kulak veren Yenimahalle Belediyesi, 5 yıl içerisinde Demetevler’de bulunan 900 binaya iskan verdi. Bu süreçte yaklaşık 20 bin aile ve 6 bin iş yeri sahibi tapularına kavuştu. Toplamda ise 1 milyon 750 bin metrekare konut alanı ile 255 bin metrekare iş yeri alanına iskan verildi.

"ÇÖZÜM ÜRETEN BELEDİYECİLİK"

İskan sorunuyla senelerdir uğraşan ailelerin ve iş yeri sahiplerinin yüzünü güldüren Yaşar, “Tapu sevincinize önümüzdeki süreçte de ortak olmaya devam edeceğiz” dedi. Vatandaşların evlerinde huzurla oturabilmeleri, iş yerlerinde rahatça çalışabilmeleri için iskanın önem taşıdığını vurgulayan Yaşar, şunları söyledi: “Dişinizden, tırnağınızdan artırarak aldığınız bu evlere aslında tapularınızı alınca kavuşuyorsunuz. Sudan sebeplerle iskanları verilmeyen binlerce binanın iskanlarını 5 yılda vatandaşlara verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bizim görevimiz düğümleri çözmek. Yenimahalle herkesin yaşamak için imrendiği bir ilçe haline geldi. Bir 5 yıl daha Yenimahalle’ye hizmet etmeye talibim. Bu 5 yılda sizlere, sokak ve mahallelere harcama yapmaya devam edeceğiz.”

174 AİLE SEVİNDİ

Ailelerin yaşadığı iskan sorununu çözmeye tüm hızıyla devam eden Başkan Yaşar, son olarak Batıkent Anılcan Yapı Kooperatif ve Göletevler Kooperatif’te yaşayan 174 aileyi yıllardır bekledikleri tapularına kavuşturdu. İskân belgesini eline alan site yöneticileri sevinçlerini site sakinleriyle paylaştı.

Yıllardır tapularını alamayan ev sahipleri, mutluluklarını Yaşar’a teşekkür ederek gösterdi. İskân almalarının neredeyse imkansız olduğunu ifade eden site sakinleri, “Fethi Başkanımız sorunumuzla yakından ilgilenerek bizlere bugün iskan belgesini verdi.” dedi. CİHAN

Yorumlar