DÜZELTME-Edirne’de Hilye-i Şerif sergisi açıldı

Sayın Abonemiz,Servis ettiğimiz haberde, Kültür ve Turizm Bakanı'nın ismi sehven 'Ömer Dinçer' yazılmıştır.

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME-Edirne’de Hilye-i Şerif sergisi açıldı

Sayın Abonemiz,
Servis ettiğimiz haberde, Kültür ve Turizm Bakanı'nın ismi sehven 'Ömer Dinçer' yazılmıştır. Doğrusu 'Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik' olacaktır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz. Saygılarımızla.



Edirne'de Hz. Muhammed (sav)'in fiziksel özelliklerini tasvir eden Hilye-i Şerif sergisi açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla bu yıl Türkiye'nin 6 ilinde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katkı sağlanıyor. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 6 ildeki etkinliklerine İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri destek veriyor. Kutlu Doğum programlarına katkının sağlandığı illerden biri de Edirne. Hafta münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iki sergi birden açtı. Tarihi Devecihan Kervansarayı'nda açılan sergilerden birisi Topkapı Sarayı'nda bulunan Kutsal Emanetleri gösteren fotoğraf sergisi, diğeri ise H. Peygamber'in fiziksel özelliklerini tasvir eden Hilye-i Şerif sergisi.

Serginin açılışını Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ve Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya birlikte yaptı. Mehmet Çebi'nin koleksiyondan alınan 26 adet birbirinden özel eserin bulunduğu sergi bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatlarıyla bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerine katıldıklarını söyledi. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 6 ilde Kutlu Doğum etkinliklerine katıldıklarını ifade eden Hacıoğlu, bu illerden bir tanesinin de Edirne olduğunu belirtti. Bakanlığın kararı doğrultusunda Edirne'de iki tane serginin açıldığını dile getiren Hacıoğlu, "Bunlardan bir tanesi Topkapı Sarayı Müzesi'ndeki Kutsal Emanetler resim sergisi, diğeri ise Hilye sergisidir. Malumunuz bunlar çok değerli eserlerdir. Paha biçilmez eserlerdir. Her birinde ayrı bir şekilde Peygamber Efendimiz'in fiziksel özellikleri tasvir edilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Kutlu Doğum etkinliklerinde bulunmak bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Önümüzdeki yıllarda etkinliklerin daha da artarak devam edeceği inancını taşıyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar