DÜZELTME-Dünyanın genç bilişimcileri 'e-biko' için Başkent'te buluştu

Sayın abonemiz; Haberde yer alan Kıvanç Bakdı’nın soyismi sehven 'Bakıdı' olarak yer almıştır. Soyisim düzeltilerek haber tekrar servis edildi. Dünyanın genç bilişimcileri, Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (e-biko) etkinliği...

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME-Dünyanın genç bilişimcileri 'e-biko' için Başkent'te buluştu

Sayın abonemiz; Haberde yer alan Kıvanç Bakdı’nın soyismi sehven 'Bakıdı' olarak yer almıştır. Soyisim düzeltilerek haber tekrar servis edildi.

Dünyanın genç bilişimcileri, Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (e-biko) etkinliği için Ankara'da buluştu. 39 ülkeden toplam 2 bin 493 başvuru yapılan projeler arasından, ön elemeyi geçen 128 projede 42 bronz, 21 gümüş ve 7 altın madalya proje sahiplerine verildi.

Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği tarafından bu yıl 10.'su yapılan Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (e-biko) programına, 39 ayrı ülkeden 320 lise ve ortaokul öğrencisi katıldı. Ankara Atlantik Okulları İncek Kampüsü'nde yapılan törende konuşan Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği Başkanı İlhan Yerli, e-biko'nun 10. yılını kutladıklarını belirterek, ''10. yılda gençler arasında bilişim kültürü oluşturmak amacıyla bilgisayar ve interneti amacına uygun kullanmak gerekçesiyle bu organizasyonu düzenliyoruz. Projeleri değerlendirirken neye dikkat ediliyor. Yarışma 7 ayrı kategoride düzenleniyor. İlkokul, ortaokul ve liseli gençler arasında düzenleniyor. Yarışmayı düzenlerken, ana amacımız en çok gençler arasında yaygınlaşmış bulunan bilgisayarı ve interneti bir kültüre dönüştürmek, doğru kullanmalarını sağlamak, amacına uygun kullanmalarını sağlamak ve dolayısıyla da onların internet üzerinden, sosyal medya üzerinden amacına uygun ve insanlığın faydasına projeler yapmalarını temin etmek.'' dedi.

39 ÜLKEDEN 2 BİN 493 PROJE BAŞVURUSU

Etkinlik için 39 ülkeden toplam 2 bin 493 proje başvurusu oldu. Başvurusu yapılan projeler arasından ön elemeyi geçen 128 projeye 42 bronz, 21 gümüş, 7 altın madalya verildi. Yarışmaya, yurt dışından katılan Türkmenistan'dan Jennet-Uzuk Charyyeva ikilisi, Hindistan'dan Rıshıkesh Shetty-Salum Gala ikilisi LOL Web Edisyonu, Uganda'dan Ahmet Ali Periyodik Tablo, Wietnem'dan Nguven Hoang Tuyet Ultrasonikli İnteraktif Kara Tahta projeleriyle altın madalya kazanan isimler oldu. Türkiye'den ise 'siber zorbalık' projesiyle Buse Energin, yazılım geliştirmede 'ss board' projesiyle Kıvanç Bakdı, 'Etkileşimli Web Tabanlı Otomasyon Sistemi' projesiyle İbrahim Çelik altın madalya kazanan isimler oldu.

Yarışma için yaptığı 'siber zorbalık' projesiyle altın madalya kazanan İzmir Bornova Altay Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Buse Energin, ''Günümüzde bilişim arttıkça ek olarak siber zorbalık ta artıyor. Engel olunması lazım. Bunun için sosyal projelerden biri olarak buralara kadar geldik. 1. dönemden beri hazırlanıyorum.'' şeklinde konuştu.

Vietnamlı Nguven Hoang Tuyet, yarışmayla ilgili, ''E-biko'ya ilk defa katılıyoruz. Çok güzel bir organizasyon. Türk insanı çok cana yakın, misafirperver. Türkiye, gördüğüm en güzel ülke, bir dahaki sene de gelmek istiyorum.'' diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar