DÜZELTME: Bakan Müezzinoğlu: Günde yaarım saatimizi spora ayırmalıyız

Sayın abonemiz; servis ettiğimiz 'Bakan Müezzinoğlu: Günde 2 saatimizi spora ayırmalıyız' başlıklı haberimizde sehven 2 saat yazılmıştır. Doğrusu "Bakan Müezzinoğlu: Günde yaarım saatimizi spora ayırmalıyız' şeklinde düzelterek tekrar...

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME: Bakan Müezzinoğlu: Günde yaarım saatimizi spora ayırmalıyız

Sayın abonemiz; servis ettiğimiz 'Bakan Müezzinoğlu: Günde 2 saatimizi spora ayırmalıyız' başlıklı haberimizde sehven 2 saat yazılmıştır. Doğrusu "Bakan Müezzinoğlu: Günde yaarım saatimizi spora ayırmalıyız' şeklinde düzelterek tekrar servis ediyoruz. İyi yayınlar dileriz.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Beyoğlu Sağlığa Yürüyor’ etkinliği kapsamında sağlıklı yaşam için önce yürüdü sonra bisiklet turu attı. Müezzinoğlu, “Ağzımızdan giren çıkan her nefese, her lokmaya, her yuduma dikkat etmemiz lazım. Bide önemli olan hareket Allah bize bu 2 ayağı oturalım diye vermedi. Günde yarım saatimizi sağlığımız için yürüyüşe, spor yapmaya ayıramıyorsak kendimize yapacağımız en büyük sağlık kötülüğü olur.” dedi.

‘Beyoğlu Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyor Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Beyoğlu Sağlığa Yürüyor’ etkinliğine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Müezzinoğlu’na 9 yaşındaki torunu Yusuf Selim Sobacı’da eşlik etti. Etkinlik çerçevesinde Bakan Müezzinoğlu, Ahmet Misbah Demircan ve beraberindeki vatandaşlar Hasköy Sahili’nde yaklaşık yarım saat yürüyüş yaptı. Daha sonra beraberindekiler ile bisiklet turu atan Müezzinoğlu, vücut ölçüm analizi yaptırdı. Yürüyüşün sonunda, basın mensuplarına analiz sonucunu değerlendiren Müezzinoğlu, “Genelde bildiğim bir sonuç senede 2 defa bu ölçümleri yaptırıyoruz. 78 olan kilomu 77 de tutmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. Ama önemli olan 80’in altında tutabilmek. Onun dışında yağ oranında da bir sorunumuz yok. Allah bugünümüzü aratmasın.” diye konuştu.

Tüm vatandaşlara da sağlıklı bir yaşam dilediğini kaydeden Müezzinoğlu, “Bireyde sağlıklı olma felsefesi yoksa sürekli doktorlara ve hastanelere muhtaç olur. Sağlıklı olmak için bir hayat mantalitesi oluşturursa hekime de hastaneye de sadece tetkikler için ihtiyacı olur. Vatandaşların sağlıkta esas adresin kendileri olduğunu bilmesi lazım. Onun için önemli olan sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşam. Çok zor değil ağzımızdan giren çıkan her nefese, her lokmaya, her yuduma dikkat etmemiz lazım. Bide önemli olan hareket Allah bize bu 2 ayağı oturalım diye vermedi. Günde yarım saatimizi sağlığımız için yürüyüşe, spor yapmaya ayıramıyorsak kendimize yapacağımız en büyük sağlık kötülüğü olur. Kendimize sağlık kötülüğü değil iyilik yapalım. Hasta olup da iyilik hayali kurmaktansa sağlığımıza önem verelim sevdiklerimizle güzelliklerin peşinden koşalım.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN YEREL YÖNETİMLER EN ÖNEMLİ PARTNERİMİZ

Sağlık Bakanlığı olarak sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, sağlıklı hareket yılı ilan edilen 2014 yılında İstanbul ilçe belediyelerini en önemli partnerleri olarak gördüklerini belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Artık sağlıklı bir bireyin, sağlıklı bir ailenin, sağlıklı bir toplumun oluşabilmesini Sağlık Bakanlığı’nın tek başına başarabilmesi mümkün değil. Dolayısıyla sağlıklı şu belediyeyi ilgilendirir, sağlıklı sokaklar belediyeyi ilgilendirir, yeşil doğal çevre belediyeyi ilgilendirir. Sokağa çıkan 3 aylık çocukla, yaşlı amcanın sağlıklı ortamlarda hayatını sürdürebilmesi yerel yönetimleri ilgilendirir. Bu nedenle artık sağlıklı birey, sağlıklı toplum diyoruz ama sağlıklı şehirlerde diyoruz. Artık belediyelerimize de sağlıklı belediye bayrağı vereceğiz. Yerel yönetimler en önemli ayağımız ve partnerimiz İstanbul belediyelerimiz ile sağlıklı bireyler, sağlıklı aileler, sağlıklı toplumlar için çok önemli projelerimiz olacak.”

Bakan Müezzinoğlu, konuşmaların ardından Tip1 diyabet hastası 10 çocuğa da bisiklet hediye etti. Bisikleti alan çocuklardan bazıları mutlu olduğunu söylerken bazıları ise bisikletinin küçük olduğunu söyleyerek göz yaşı döktü. CİHAN

Yorumlar