DÜZELTME- Bakan İslam: 2 kez öğretmeniyle kaçan kız çocuğu tekrar aranıyor

Sayın abonemiz 'Bakan İslam, 2 kez öğretmeniyle kaçan kız çocuğuyla ilgili: Tekrar aranıyor' başlığıyla servis ettiğimiz bir önceki haberde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın ismi sehven 'Ayşegül İslam' olarak yazılmıştır.

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME- Bakan İslam: 2 kez öğretmeniyle kaçan kız çocuğu tekrar aranıyor

Sayın abonemiz 'Bakan İslam, 2 kez öğretmeniyle kaçan kız çocuğuyla ilgili: Tekrar aranıyor' başlığıyla servis ettiğimiz bir önceki haberde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın ismi sehven 'Ayşegül İslam' olarak yazılmıştır. Haberi düzeltip yeniden servis ediyoruz...


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya'da 30 yıl hapis cezası verilen öğretmeniyle 2 kez kaçan 16 yaşındaki kız öğrencinin üçüncü kez kaçmasıyla ilgili; "Bu tür olayları çocukları zaptederek, zorlayarak engellememiz mümkün değil. Ancak arkasından müdahalelerimiz sürüyor. Çocuk tekrar arama çerçevesinde. Şuanda aranıyor." dedi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sakarya'ya gelen Bakan İslam'a Valilikte düzenlediği basın toplantısında daha önce öğretmeniyle 2 kez ve koruma altına alındıktan sonra üçüncü kez kaçan A.A.'nın durumu soruldu. Kaçırılan kız çocuğunun takibini kurum olarak gayet iyi bir biçimde yaptıklarını kaydeden İslam, şunları söyledi: "2 kez kız çocuğunu bulduk. Kolluk kuvvetlerimizle bulduk. Kendi yurtlarımıza aldık. Aileyle irtibata geçtik. Çocuğun sağlıklı yaşayabilmesi için bütün ortamı sağlamaya çalıştık. Aileyle irtibatlı olarak. Fakat her ikisinde de çocuk tekrar kendisini barındırdığımız evden kaçtı."

Kurum evlerinin çocukları mahkum gibi barındırdıkları, parmaklıklar arkasında tuttukları, onların özgürlüklerini engelledikleri evler olmadığını dile getiren Ayşenur İslam, "Giriş çıkış serbest. O açıdan bu tür girişimleri ne yazık ki engellememiz mümkün değil. Bir kız çocuğu kendi evinde nasıl yaşıyorsa bizim evimizde de öyle yaşıyor. Kendi evinde hangi sorunlarla ya da risklerle karşı karşıyaysa bizim evlerimizde de öyle. Daha farklı bir yaşayış biçimi yok. Onun için bu tür olayları çocukları zaptederek, zorlayarak engellememiz mümkün değil. Ancak arkasından müdahalelerimiz sürüyor. Çocuk tekrar arama çerçevesinde. Şuanda aranıyor" diye konuştu.

16 yaşındaki A.A., Söğütlü ilçesindeki bir ilköğretim okulunda 2 yıl önce öğretmeni M.T. ile kaçmıştı. Öğretmen hakkında soruşturma başlatılmıştı. Öğretmen M.T., olayın ortaya çıkması üzerine kaçmıştı. Hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve öğretmenlikten atılan M.T., cinsel istismarda bulunduğu öğrencisini, ailesiyle birlikte tedaviye geldiği Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin bahçesinden kaçırmıştı. Türkiye genelinde aranan öğretmen, 115 gün sonra Kocaali ilçesine bağlı Kestanepınarı köyünde kaçırdığı öğrencisiyle birlikte yakalanmıştı. İstismara uğradığı iddia edilen öğrencinin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilmişti.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, öğretmen M.T.'ye 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 13 yıl 6 ay,cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılınması suçundan 2 kez ayrı ayrı 6'şar yıl olmak üzere toplam 12 yıl, silah kanununa muhalefet suçundan 1 yıl 6 ay ve resmi belgede sahtecilik suçundan da 3 yıl hapis cezası vermişti.

Mahkeme heyeti, öğrencinin alıkonulmasına yardımcı oldukları öne sürülen şüphelilerden A.T., S.T., İ.E. ve G.A.'yı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ayrı ayrı 6'şar yıl, diğer sanıklar N.S., N.Ç., İ.D., C.K. S.K. ile G.Y.'yi ise ayrı ayrı 3'er yıl hapse mahkum etmişti. Dava, temyiz için Yargıtay'a gönderilmişti. Mahkeme kararıyla koruma altına alınan kız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Bursa'daki bir yurduna yerleştirilmişti. Genç kız bir süre önce yeniden kaçmıştı. CİHAN

Yorumlar