DÜZELTME-AK Partili adayın yakınları, rakip parti görevlilerini hastanelik etti

Sayın Abonemiz, "AK Partili adayın yakınları, rakip parti görevlilerini hastanelik etti" başlıklı haberimizde 'Ersin Ekici' ismi sehven yazılmıştır.

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME-AK Partili adayın yakınları, rakip parti görevlilerini hastanelik etti

Sayın Abonemiz, "AK Partili adayın yakınları, rakip parti görevlilerini hastanelik etti" başlıklı haberimizde 'Ersin Ekici' ismi sehven yazılmıştır. Doğrusu 'Rezzak Ekici' dir. Heberimizi düzenleyerek tekrar servis ediyoruz. Saygılarımızla.



Malatya'nın Kale ilçesine bağlı Kale köyünde AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayı ile muhtar adayının yakınlarının, diğer partilerin müşahitleri ve bir vatandaşı darp ettiği iddia edildi.

Kale ilçesine bağlı Kale köyünde oy kullanma işlemi okul yerine muhtarlık binasında yapıldı. Seçim yapılırken yaşanan tartışmalar sonucu olaylar çıktı. Kavgada darp edilen CHP'nin sandık görevlisi Mehmet Gür, yaptığı açıklamada, "AK Partili sandık görevlisi A.T.A., yakını olan köy muhtarının pusulasını bir seçmene zorla verirken gördüm. Durumu sandık başkanına bildirdim. Sandık başkanı A.T.A.'yı uyardı. Bunun üzerine benim itiraz ettiğimi gören Z.A., mevcut muhtar A.A ve H.E ile göremediğim birçok kişi bana yumruk atmaya başladı. Ben bunların arasında kaldım. Yere kapandım. Linç edilmekte iken jandarma beni kurtardı. Z.A. A.A. ve H.E.'den şikayetçiyim." dedi.

Darp sonucu İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ersin Ekici de oy kullanımına yapılan müdahale sonrası 15'e yakın kişi tarafından dövüldüğünü anlattı. Köylülerden vatandaşlar da seçmenler oy kullanırken muhtar adayı ile Ak Parti ilçe belediye başkan adayının yakınlarının diğer partilerin sandık görevlilerini darp ettiğini ifade etti. Darp edenlerin 'Bu köyde AK Parti'den başka bir partiye oy çıkmamalı' diye tehditler ettiğini ileri sürdüler.

Darp edilen Şehriban Gür de kardeşine küfür etmeleri üzerine duruma müdahale ettiğini, bunun üzerine darp edildiğini ifade etti. Herkesi tehdit ettiklerini söyleyen Gür, "Herkese AK Parti'ye ve eski muhtara vermezseniz sizi döveriz." diyorlar. Darp edilen sandık görevlileri ile Şehriban Gür şikayetçi oldu.

Olaya ilişkin şikayet başvurularını alan Kale Jandarma Karakolu görevlileri mağdurlardan Mehmet Gür'ün ifadesini alırken tarih kısmına 31 Mart yazması da dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar