Düzce'de kapatılan yurdun avukatı: Kapatma kararı ortadan kalktı

Düzce’de, AK Parti İl Başkanı ve meclis üyeleri tarafından gece yarısı basılan meslek yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı Özel Zirve Erkek Öğrenci Yurdu’nun 1 ay süreyle kapatılması kararı, yargıdan döndü.

Google Haberlere Abone ol
Düzce'de kapatılan yurdun avukatı: Kapatma kararı ortadan kalktı

Düzce’de, AK Parti İl Başkanı ve meclis üyeleri tarafından gece yarısı basılan meslek yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı Özel Zirve Erkek Öğrenci Yurdu’nun 1 ay süreyle kapatılması kararı, yargıdan döndü. Sakarya 1. İdare Mahkemesi, Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ve Valilik oluruyla barınma ve beslenme konusundaki eksiklikler gerekçesiyle 17 Mart tarihi itibariyle kapatılan yurt ile ilgili, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yurdun avukatı Teoman Yaman, yaptığı açıklamada, yurdun cuma günü kapatıldığını ve aynı akşam Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kapatma kararını yurda bıraktığını hatırlattı. Hafta sonu geçtikten sonra pazartesi günü kararın açıkça hukuka aykırı olması nedeniyle yürütmesinin durdurulması için idare mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma ve iptal başvurusu yaptıklarını belirten Yaman, "Bu gün itibariyle öğleden sonra Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminde bu talebin kabul olduğuna dair evrakı gördük. Bunun mahkeme tarafından onaylı suretini inşallah yarın idareye ibraz edeceğiz." dedi,

Şu anda ellerindeki evrakın UYAP çıktısı ile avukat olarak dosyası girildiğinde görebildikleri evrak olduğunu dile getiren Yaman, "Hukuka açıkça aykırılık gördüğü takdirde mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verir, burada da açıkça hukuka aykırı olduğu aşikar. Mahkeme bu yönde karar vermiş ama yargılama devam ediyor. Bu karar idarenin telafisi güç ve imkansız kararlar doğabileceği sahipleri açısından, buna engel olmak için zararlar oluşmasın diye bir ara karar. Zararları oluşmasın diye durdurma. Bu nihai bir karar değil. İdarenin savunması alındıktan sonra tekrardan değerlendirilip mahkeme başkaca bir karar verebilir. Yani işlemin doğru olduğunu veya işlemin açıkça hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile işlemi iptal edebilir. Şu anda kapatma kararı uygulanabilir değil, şu anda 30 gün için idarenin savunması alınana kadar ortadan kalkmıştır."

YURT MÜDÜRÜ: ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK SEVİNDİ

Yurt müdürü Mehmet Biroğlu ise “Yurdumuz Sakarya İdari Mahkemesi gereğince yürütmeyi durdurdular. Bununla alakalı öğrencilerimiz çok sevindi. Öğrencilerimiz diğer yurtlara gitmek istemiyordu, şu anda öğrencilerimiz çok seviniyorlar. Biz de sevindik şimdi çok mutluyuz.” dedi.

Yurtta kalan iki öğrenci arasındaki tartışmayı fırsat bilen AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, meclis üyesi Cahit Aydın ve Hasan Küçük Öze, 3 Mart 2014 tarihinde gece yarısı meslek yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı Zirve Erkek Öğrenci Yurdu'nu basarak bazı öğrencilere Hizmet Hareketi aleyhine eylem yaptırmıştı. AK Parti yetkilileri, ayrıca iki öğrenciyi yurttan alarak beraberinde götürmüş, diğer öğrencileri ise yurttan ayrılmaları konusunda teşvik etmişti. Yurt yetkilileri de il başkanı ve meclis üyeleri hakkında işyeri ve konut dokunulmazlığı ihlali gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. CİHAN

Yorumlar