Duygularını yansıtarak hazırladığı resimlerle sergi açtı

Sanatçı Amine Sultan Tan, on yılı aşkın süredir duygularını yansıtarak hazırladığı resimlerini ‘Ruh Yansımaları’ adıyla sanatseverlerin beğenisine sundu.Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi Fuaye salonunda sanatçı Amine Sultan...

Google Haberlere Abone ol
Duygularını yansıtarak hazırladığı resimlerle sergi açtı

Sanatçı Amine Sultan Tan, on yılı aşkın süredir duygularını yansıtarak hazırladığı resimlerini ‘Ruh Yansımaları’ adıyla sanatseverlerin beğenisine sundu.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi Fuaye salonunda sanatçı Amine Sultan Tan’ın, ‘Ruh Yansımaları’adını verdiği resim sergisi açıldı. 50'ye aşkın eserin yer aldığı sergiye çok sayıda davetli katıldı.

Ev hanımı olduğunu ve insanın istedikten sonra her şeyi yapabileceğini belirten Tan, “On senenin en az birikimi var burada. Çocukluğumdan beri ben resim yapıyorum ama profesyonel olarak on yılı aştı. Daha olgunlaşmak için bekledim bu zamana kadar. Kendimi daha hazır hissettiğim zamanda yapmak istedim. Elliyi aşkın eser var. Artık böyle bir şeyin iyi olacağını düşündük hep birlikte. Böyle bir adım attık. Genelde hep foto detay deniyor bu çalışmalara. Ayrıntı, birebir tabiatın yansıması. Bu zamanda ressamlar tarafından kullanılmıyor. Çok zor. İncelik isteyen bir iş. Ben seviyorum ince çalışmayı. Detayı çok sevdiğim için bu şekilde çalışıyorum. Kabiliyet gerekiyor ama üzerine bir eğitim mutlaka gerekiyor. Çünkü işin teknik safhaları var. Şu anda ders veriyorum. Ev hanımıyım iki tane çocuğum var. İnsan istedikten sonra gerçekten sevdikten sonra yapabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Sergiyi gezmeye gelen bir vatandaş ise, “Çok güzel. Arkadaşımın çocukluktan gelen bir başarısı bu. Tebrik ediyorum kendisini. Beğendim, güzel sergi. Farklı eserler ama gerçekten ruhtaki yansımaları çıkarmış. Tebrik ediyorum kendisini.” dedi.

Sergi, 21 Mayıs-24 Mayıs tarihleri arsında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

CİHAN

Yorumlar