Düştüğü yerden 24 saat sonra çıkarıldı

Tunceli’nin Hozat ilçesinde mantar toplamaya giden bir vatandaş düştüğü uçurumdan 24 saat sonra çıkarıldı.Tunceli’nin Hozat ilçesine bağlı Boydaş köyü kırsalında arkadaşlarıyla birlikte mantar toplamaya giden 44 yaşındaki Garip...

Google Haberlere Abone ol
Düştüğü yerden 24 saat sonra çıkarıldı

Tunceli’nin Hozat ilçesinde mantar toplamaya giden bir vatandaş düştüğü uçurumdan 24 saat sonra çıkarıldı.

Tunceli’nin Hozat ilçesine bağlı Boydaş köyü kırsalında arkadaşlarıyla birlikte mantar toplamaya giden 44 yaşındaki Garip Erdur, dengesini kaybederek 20 metrelik uçurumdan aşağı düştü. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi olay yerine hareket etti.

Ekipler uzun uğraşlar sonucu Erdur’un düştüğü yere ulaştı. Burada ilk yardım yapılan Erdur, arazinin sarp ve kayalık olması ile hava şartlarının kötü olması nedeniyle civardaki bir mağaraya taşındı. Ekiplerle geceyi burada geçiren Erdur, bugün bulunduğu alandan AFAD ekiplerinin yoğun çalışması sonucu çıkarıldı. Ambulansla Hozat ilçesine getirilen Erdur, daha sonra ambulansla Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Erdur’un genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar