Düşen Uçağın Pilotu, 'Aç Şu Lanet Kapıyı' Diye Bağırmış

Fransa'da düşen Germanwings uçağının kaptanının, yardımcı pilot Andreas Lubitz'e 'Şu lanet kapıyı aç' diye bağırdığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Düşen Uçağın Pilotu, 'Aç Şu Lanet Kapıyı' Diye Bağırmış

Fransa'da azalma gösteren Germanwings uçağının kaptanının, kokpit kapısını içeriden kilitleyen ikinci pilot Andreas Andreas Lubitz'e, 'Aç şu lanet kapıyı' diye bağırdığı anlatım edildi.

PİLOTUN İSMİ DE AÇIKLANDI

Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken ikinci pilot Lubitz vasıtası ile kasten düşürüldüğü ortaya çıkan Airbus A320 tipi uçağın kaptan pilotunun adının Patrick Sonderheimer bulunduğu bildirildi.

10 YILI AŞKIN SÜREDİR LUFTHANSA BÜNYESİNDE ÇALIŞIYORMUŞ

Mayıs 2014'te Germanwings'e gelen Sonderheimer'ın 10 yılı aşkın süredir Lufthansa içerisinde çalıştığı söylendi. Airbus A320 ile 6 bin saatten çok uçuş tecrübesi bulunan Sonderheimer, kokpit kapısını içerinden kilitleyen Lubitz'in uçağı düşürmesine mani olamamıştı.

ÖNCE YALVARDI, ARDINDAN KÜFÜR ETTİ

Alman Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, kokpite giremeyen kaptan pilot Sonderheimer, 150 insana mezar bulunan uçak düşmeden saniyeler önce, Lubitz'e, 'Tanrı rızası için şu kapıyı aç' diye seslendi. Arkada yolcuların çığlıkları duyulurken, baltayla kapıyı kırmaya çalışan Sonderheimer, daha sonra ise ikinci pilota 'Aç şu lanet kapıyı' diye bağırdı.


(Uçağı düşüren ikinci pilot Andreas Andreas Lubitz)

GÖZÜNDE SORUN OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Evinde çok aşırı sayıda antidepresan bulunan Lubitz'in görme sorununun da bulunduğu ve pilotluk kariyerini riske atan bu derdi de çalıştığı şirketten sakladığı iddia edildi.

New York Times, görme probleminin ne derece mühim olduğunun yahut Lubitz'in yaşadığı psikolojik sıkıntılara etkisinin bilinmediğini söyledi.

Gazeteye konuşan bir kaynak, vakaya ilişkin soruşturmayı yürüten yetkililerin, bu rahatsızlığın psikosomatik olma ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını söyledi.

KIZ ARKADAŞI HAMİLEYMİŞ

Öte yandan Lubitz ile tıpkı evi paylaşan ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bir okulda öğretmenlik oluşturan kız arkadaşının, geçen haftalarda öğrencilerine gebe olduğunu açıkladığı kaydedildi.

UÇAĞI BİLİNÇLİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Germanwings'e ilişkin Airbus A320 tipi yolcu uçağı salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin peşinden Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra, psikolojik hastalığı bulunduğu belirtilen destekçi pilot Lubitz'in 'uçağı şuurlu şekilde alçalttığını' bildirmişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar