Duruşmaya gelen kadın ve koruması öldürüldü

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda biri kadın iki kişi silahlı saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Duruşmaya gelen kadın ve koruması öldürüldü

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda biri kadın iki kişi silahlı saldırıya uğradı. Duruşma çıkışında kurşunların hedefi olan kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Kadının koruması olduğu öğrenilen sivil polis ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Olayda bir güvenlik görevlisi de hafif yaralandı. Saldıran ise yakalandı.

Olay, İstanbul Adalet Sarayı girişinde bulunan arama noktasında meydana geldi. Silahlı Dursun Z. annesi olduğu iddia edilen Hanime A.'ya ateş etti. Bu sırada kadının yanında bulunan koruma sivil polis memuru E.T.'de kurşunların hedefi oldu. Kanlar içerisinde kalan yaralılar yere yığıldı. Saldırgan ise güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Olay sırasında Mehmet Z. adlı güvenlik görevlisi de hafif yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi adliyede bulunan sağlık ekipleri yaptı. Sağlık ekipleri sivil polis memuruna uzun süre kalp masajı yaptı. Yaralı polis, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralanan kadın ise hayatını kaybetti.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Durumu ağır yaralı olan polis, Florence Nightingale Hastanesi'nde ameliyata alınırken telsizlerden kan anonsu yapıldı. Polis memurunun yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu öğrenildi. Göğsüne kurşun isabet eden kadının ise hayatını kaybettiği belirlendi.

Öte yandan anne Hanima A.'nın oğlu Dursun Z.'ye karşı açtığı tehdit davası duruşması için geldiği çıkışta saldırıya uğradığı öğrenildi.

Saldırgan gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



CİHAN

Yorumlar