Duruşma salonunda silah gerginliği

Kayseri Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi ile ilgili sanıkların yargılandığı duruşmada silah gerginliği yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Duruşma salonunda silah gerginliği

Kayseri Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi ile ilgili sanıkların yargılandığı duruşmada silah gerginliği yaşandı. İddiaya göre, bir sanık yakını olan uzman çavuş avukatlara silah gösterdi. Avukatların şikayeti üzerine şahıs, polis tarafından gözaltına alınarak arşiv odasına götürüldü. Adliye koridorunda kısa süren tartışmada şahıs üzerinden silah çıkmadı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, salondan çıkartılan kişinin üzerindekinin cep telefonu olduğunu, silah bulunmadığını Twitter hesabından açıkladı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ali İsmail Korkmaz’ı öldürdükleri iddiasıyla sanıkların yargılanmasına başlandı. İlerleyen saatlerde duruşma salonunda hareketlilik yaşandı. Polis bir kişiyi duruşma salonundan çıkardı. Adliye koridorunda şahsa saldırmak isteyenleri yine polis engelli. Şahıs arşiv odasına kaçırılarak kurtarıldı. Daha sonra koridorda bulunanlar sakinleştirildi ve şahıs gözaltına alındı.

Olay anında duruşma salonunda bulunan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, duruşmayı izleyenlerin bulunduğu bölümde bir anda hareketlilik yaşandığını, polislerin bir kişiyi dışarı çıkarttığını hatırlattı. Üç avukatın, bir polisin üzerinde silah olduğu yönündeki iddiası üzerine hareketlilik yaşandığını anlatan Kulkuloğlu, “Bu sırada uzun boylu bir kişi kişi şahsı vermeyeceğini söyledi. Acaba kişi, silahı mı yoksa şahsı mı vermek istemedi, onu anlamadık. Ben gittiğimde şahıs arşiv odasında idi. Arşiv odasında da dosyalar var çok sayıda. Burada bir yere saklamış olabileceği düşünüldü. Afyon Çay nüfusuna kayıtlı jandarma uzman çavuş, sanık yakını olduğunu söyledi. İsminin İbrahim K. olduğunu söylediler. Hangi sanığın yakını bilmiyoruz. Duruşmanın Kayseri’ye gönderilmesi ve burada yapılmasına şimdiden gölge düşürülmüştür.” dedi. Kulkuloğlu, duruşma salonunda ortamın çok gergin olduğunu ve bir annenin duruşma salonunda çığlıkları olduğunu ifade etti.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, duruşma salonunda bazı şahısların üzerinde silah olduğuna dair ortaya atılan iddialarla ilgili Twitter hesabından bilgi verdi. Vali Düzgün, “Duruşmayı izlemeye gelen avukatlardan biri salondaki izleyicilerden birinin cebindeki sert cismi (cep telefonu) silah sanmıştır.” şeklinde Twit attı.

Diğer yandan, mahkeme huzuruna alınan söz konusu kişinin kimlik tespiti yapıldı. Üzerinde silah bulunmadığını savunan kişi, "Sanıklardan birisinin teyzesinin oğluyum. Onu görmek için geldim. Ben Burdur' da uzman çavuş olarak görev yapmaktayım. Üzerimde silah yok." dedi. Şahsın ifadeleri üzerine müdahil avukatları söz alarak, "Silahı görmedik. Ama dokunduk. Üzerinde silah var." diye konuştu. Mahkemede yaşanan bu gelişmelerin tutanaklara geçirilmesinin akabinde söz konusu kişi mahkeme salonundan dışarıya alındı. Kaldığı yerden devam etmeye başlayan mahkeme, 5 dakika sürdükten sonra bu kez 10 dakikalık mola verildi.
CİHAN

Yorumlar