Duruk: Sorunların çözümü noktasında kimse yardımcı olmuyor

Konut İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığının üyeleri, haklarını aramak için Erzurum Valiliği'ne yürüme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Duruk: Sorunların çözümü noktasında kimse yardımcı olmuyor

Konut İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığının üyeleri, haklarını aramak için Erzurum Valiliği'ne yürüme kararı aldı. Türkiye’de her kesimin sorunları olduğu gibi Konut İş Sendikası'nın da sorunları olduğunu belirten Konut İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Musa Duruk, sorunların çözümü noktasında kimsenin yardımcı olmadığını söyledi.

Duruk, “Türkiye’de her kesimin sorunları olduğu gibi Bizim Sendikamızın üyelerinin de sorunları var. Kış mevsimi geldiği zaman bizler çok büyük sıkıntıya düşüyoruz. Erzurum’da hava kirliliği olduğu zaman site yöneticileri ve Çevre Şehircilik ekipleri bizim yakamıza yapışıyorlar. Kaloriferleri az yaktığımızda, site sakinlerinden tepki görüyoruz. Çok yaktığımızda da Çevre ve Şehircilik ekiplerinin cezasıyla karşılaşıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz. Ceza ödeye ödeye bir hal olduk.” dedi.

EN BÜYÜK ETKEN ZAMANSIZ YAKILAN KALORİFERLER

Hava kirliliğine en büyük etkenin zamansız yakılan kaloriferler olduğuna dikkat çeken Duruk, şunları kaydetti: “Kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Son derece büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Şehirde hava kirliliği yaşanmasının başlıca sorumlusu olarak bizler gösteriliyoruz. Maalesef bu şehirde uyanık geçinen ve şehrin havasını düşünmeyen çok sayıda sorumsuzlar var.Birde bu yetmemiş gibi yaz ayı olduğu zaman apartman yöneticileri bizi işten çıkarıyorlar. Yaz mevsiminde bizi sigortasız çalıştırıyorlar. O zaman neden kimse gelip denetim yapmıyor. Kışın bizi gelip denetleyeceklerine yazın gelip bizi denetlesinler. Erzurum’da yaşanan hava kirliliğin sebebi bizler değiliz. Kimseden haksız yere bir şey de istemiyoruz sadece haklarımız elimizden alınmasın bizleri ikinci ve üçüncü sınıf insan olarak kimse görmesin. Bizde Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyoruz, bizlerde bu vatan toprakları üzerinde yaşıyoruz, bizlerde vatandaşlık görevimiz olan vergilerimizi ödüyoruz. kaloriferci sabah saat 3-4 de kazan yakarken en azı 33 daireyi ısıtırken binaların altında havasız nemli yerlerde kömür, toz, su ve elektrikle çalışırken yıpranmıyor mu Kapıcı ve kaloriferciler zor şartlar altında çalışıyor ve haklarını yeterince alamıyor. Konut İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı olarak Erzurum Valiliğine yürüme kararı aldık.”
CİHAN

Yorumlar