Durmaz: Tarım ve hayvancılığın gelişmesi Yozgat ekonomisine katkı sağlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat’ın, coğrafi konumu ve geniş arazi yapısıyla tarım ve hayvancılık için son derece elverişli olduğunu, tarım ve hayvancılığın gelişmesinin il ekonomisine ö.

Google Haberlere Abone ol
Durmaz: Tarım ve hayvancılığın gelişmesi Yozgat ekonomisine katkı sağlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat’ın, coğrafi konumu ve geniş arazi yapısıyla tarım ve hayvancılık için son derece elverişli olduğunu, tarım ve hayvancılığın gelişmesinin il ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Sadir Durmaz, TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık sorunlarının, yapılacak yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere alınacak önlemlerin tespiti amacıyla Anayasa'nın 98’inci, TBMM İçtüzüğü'nün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince araştırılmasını istedi.

Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın istenen seviyeye gelmesi için üniversite ve diğer paydalarla işbirliği içerisinde çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Durmaz, "İlimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve istenilen düzeye gelmesi için üniversitemiz de dahil olmak üzere bu konuyla ilgili bütün paydaşların ciddi bir şekilde çalışması gerekmektedir. Tarımın gelişmesi ve buna bağlı olarak çiftçilerimizin gelirlerinin artırılması için bütün seçenekler değerlendirilmelidir. Üreticilerimiz, geleneksel tarımın dışında gelir artırıcı alternatif ürünlere yönlendirilmeli ve bunun için gereken destek ve yardımlar yapılmalıdır. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin çok geniş alana yayılarak hem çiftçiye hem de tarım teşkilatına yön göstermesi gerekmektedir. Tarımdan geçimini sağlayan insanların sayısını ve gelirlerini artırmak amacıyla proje yapan, proje karşılığı para veren kurumlarla irtibata geçilmeli, bu kurumlar çiftçilerimizle buluşturulmalıdır. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi, bir tarım kenti olan Yozgat ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar