Durmaz: Aile yapısını, zinayı suç olmaktan çıkarmak değil de Twitter mı bozuyor?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sosyal iletişim ağı olan Twitter'ın kapatılmasının insanların bilgi alma özgürlüğünü kısıtladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Durmaz: Aile yapısını, zinayı suç olmaktan çıkarmak değil de Twitter mı bozuyor?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sosyal iletişim ağı olan Twitter'ın kapatılmasının insanların bilgi alma özgürlüğünü kısıtladığını söyledi. Durmaz, “Başta zinayı suç olmaktan çıkartan Sayın Başbakan değil mi? Zinayı suç olmaktan çıkarmak aile yapımızı bozmuyor da, Twitter mi aile yapımızı bozuyor?" dedi.

    Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde seçim gezilerini sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin seçim irtibat bürosunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Twitter’ın yasaklılık süresinin devam etmesini sorması üzerine Durmaz, "Milliyetçi Hareket Partisi öteden beri vatandaşların bilgi alma haklarının önündeki tüm engellemelerin kaldırılmasını kısıtlamasının kaldırılmasını savunan bir partidir. Açıklıktan şeffaflıktan yanadır hesap verebilirliğin önceliğini almış bir siyasi partidir." şeklinde konuştu.

    "BAŞBAKAN'IN ABDESTİNDEN ŞÜPHESİ VAR DEMEKTİR"

    Başbakan'ın bu tutumuyla insanların bilgi alma hakkının kısıtladığını ifade eden Durmaz, "Tabiatıyla eğer burada zararlı birilerinin özel hayatıyla alakalı birilerinin şahsiyetini revize edici rencide edici bir takım yayınlar varsa bunlar engellenebilir, bunlar için hiçbir sorun yok. Ama birileri hakkındaki yolsuzluk iddiaları gündeme geldiğinde Sayın Başbakan'ın aklına ilk önce insanların bilgi alma hakkını kısıtlamak geliyorsa burada bir sorun var demektir. Burada Sayın Başbakan'ın abdestinden şüphesi var demektir." diye konuştu.

    "UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI 11’E DÜŞTÜ"

    Sosyal iletişim ağı olan Facebook ve Twitter’ın yıllardır bu ülkede kullanıldığını vurgulayan Durmaz, “Sayın Başbakan gerekçe olarak ilginç bir şey söylüyor. Diyor ki; 'Twitter aile yapımızı bozuyor, Facebook aile yapımızı bozuyor.' Bunlar yıllardır bu ülkede insanlarımız tarafından kulanılıyor. Sayın Başbakan'a sormak gerekiyor. Bu uygulamalar sosyal iletişim ağları yıllardır faal olarak insanlarımızın hayatına girmiş durumda değil mi? Neden şimdi aklına geldi? Sayın Başbakan'a şunu sormak lazım. Uyuşturucu kullanma yaşı 11’e düşmüş, okulların önü uyuşturucu pazarına dönmüş, fuhuş alabildiğine artmış, hırsızlık alabildiğine artmış, kadına şiddet yüzde bin 500 artmış, bunların hiçbirisi aile yapımızı bozmuyor Twitter bozuyor öyle mi?" diye sordu.

    "ZİNAYI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARTAN BU BAŞBAKAN DEĞİL Mİ?"

    "Başta zinayı suç olmaktan çıkartan sayın Başbakan değil mi?" diyen Durmaz, şöyle devam etti: "Zinayı suç olmaktan çıkarmak aile yapımızı bozmuyor da Twitter mi aile yapımızı bozuyor? Bunlara itibar etmek mümkün değil. Ne zamanki bu soruşturmalarla alakalı Başbakan'ın kendisinden kuşkusu şüphesi ortaya çıktı, bunun geniş toplum kesimleri tarafından öğrenilmesini istemediğinden sayın Başbakan bu tür uydurma gerekçelerle bu tür ilgisiz alakasız yöntemlere başvurma ihtiyacını hissetmiştir. Konu bundan ibarettir. Sayın Başbakan'ın evindeki Euroları, dolarları Türkiye’de duymayan kalmadı. Zannediyorum Çatalca ve Urla’daki villalarda da kasetleri stoklamış herhalde. Şimdi birer birer kim aleyhine bir şey söylerse kasetleri vizyona sürüyor. Sayın Başbakan önce kendisine yapılmasını istemediği bunun için bütün sosyal ağları kökünü kazıyacağını söylediği şeyleri başkalarına yapmamalıdır. Başkalarına yargısız infazda bulunmamalıdır. Ayrıca geçmişte başkalarına yapıldığında Sayın Başbakan bunlar özel değil hanımlarıyla mı yapmışlar ki özel olsun. Bunlar 'genel, genel, ahlaksızlık' diyordu. Sayın Başbakan bu gün kendisine dokununca tedbir alma, Twitter'ı insanların bilgi alma hakkını ellerinden alacak şekilde kapatma ihtiyacı duymuştur. Sayın Başbakan hiçbir konuda olmadığı gibi burada da tutarlı değildir." CİHAN

Yorumlar