Dünyanın ünlü otelleri Kayseri’den personel arıyor

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılacak olan ünlü oteller, etkinlik süresince turizm sektöründe çalışmak isteyenlerle karşı karşıya gelerek iş görüşmeleri yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın ünlü otelleri Kayseri’den personel arıyor

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılacak olan ünlü oteller, etkinlik süresince turizm sektöründe çalışmak isteyenlerle karşı karşıya gelerek iş görüşmeleri yapacak. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan, “İstihdam ve Kariyer Günleri” etkinliği 06 - 07 Mart 2014 tarihlerinde Türkan - Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

“I. İstihdam Ve Kariyer Günleri” süresince etkinliğe katılacak olan dünyaca ünlü otel temsilcileri, turizm sektöründe görev almak isteyenlerle bir araya gelerek iş görüşmeleri yapacaklar. Otel temsilcileri, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ve Turizm Fakültesi mezunları ile bir araya gelerek sektörün ihtiyacı alan personele sektörle ilgili bilgi aktaracaklar. Kariyer günleri etkinliği, 06- Mart 2014, Perşembe günü, saat 10.00’da, Türkan - Tuncer Hasçalık Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek törenin ardından hizmete açılacaktır.

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bugün başlayacak etkinlik ile ilgili şunları söyledi; “Ülkemizin hızla büyüyen sektörlerinin başında gelen turizm sektörünün en önemli sorunlarından biri nitelikli ve eğitimli personel eksikliğidir. Kaliteli hizmet sunumu ve müşteri memnuniyeti sağlamanın ön koşulu olan nitelikli personel ihtiyacınıza cevap vermek için Kayseri’deki, Bölgemizdeki ve Ülkemizdeki ulusal ve uluslararası zincir işletmeler dâhil birçok turizm işletmesi “I. İstihdam ve Kariyer Günleri” etkinliğine katılacaklardır. Turizm sektöründe yatırım yapmak, görev almak veya çalışmak isteyen herkes bu etkinliğimize katılarak bilgi alabilecekler. Bu etkinliğin en önemli yanı, sektörde görev almak isteyenlerin sektör temsilcileriyle yüz yüze gelerek iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacak olmalarıdır. Özellikle, bu etkinlik Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ve Turizm Fakültesi mezunları için bulunmaz bir fırsattır. Turizm sektöründe iş arayanlar bu etkinlik sayesinde, turizm firmalarında ve dünyanın en büyük otel kuruluşlarında görev alma ve çalışma şansı bulabileceklerdir.”

Genel müdür, departman müdürü ve insan kaynakları müdürü düzeyinde temsil edilecek olan bu etkinlikte, turizm işletmeleri kendilerini tanıtma, ERÜ Turizm Fakültesi’ni tanıma, fakültenin yaklaşık 500 öğrencisi ile tanışma, görüşmeler yapma ve böylece hem nitelikli personel temini hem de stajyer öğrenci istihdamına yönelik fırsatlar elde etme imkanı bulacaklar.

Bu etkinlik sayesinde, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde turizm sektörü ile karşılıklı diyalog oluşturma imkânı oluşturulması ön görülmektedir. Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “I. İstihdam ve Kariyer Günleri” etkinliğine, Ankara Sheraton, Swissotel Ankara, Kayseri Hilton, Accor Grubu (Novotel / İbis Otel), Kayseri Ommer Otel, Dedeman Grubu (Kapadokya, Konya ve Rize), Rixos Grubu, Cappadocia Cave Resorts (CCR Otel), Perissia Otel, United Towers Yurtdışı Eğitim Hizmetleri, YERO Yurtdışı Eğitim Hizmetleri, Martı Turizm, Mirada Del Lago, Anitta Otel, Amasra Kirazlar Otel, Büyük Avanos Oteli gibi Türkiye’nin tanınmış turizm kuruluşları temsilcileri ile katılacaktır.
CİHAN

Yorumlar